class="">Aproape tot… ce nu bănuiţi despre Radu Afrim

Aproape tot… ce nu bănuiţi despre Radu Afrim

23 octombrie

16.00, ARCUB, Hanul Gabroveni,

Sala Arcelor (Str.Lipscani, nr. 84-90)

16.00 ARCUB, Hanul Gabroveni

Radu Afrim.The Fabric of Fragility de Cristina Rusiecki

Asociaţia ENTHEOS, Bucureşti, 2016

„Radu Afrim. The Fabric of Fragility” în Festivalul Național de Teatru

De ce este regizorul Radu Afrim atât de adulat sau de renegat (în funcție de zi) de colegii cu care lucrează? Ce îl face atât de controversat? Ce a adus nou regizorul în teatrul românesc? Ce l-a făcut atât de iubit de către publicul tânăr și de către criticii de vârsta lui? La genul acesta de întrebări va încerca să răspundă întâlnirea de luni, 23 octombrie, ora 16.00, de la ARCUB, Hanul Gabroveni, Sala Arcelor. O întâlnire informală prilejuită de lansarea, în cadrul Festivalului Național de Teatru, a volumului în limba engleză semnat de Cristina Rusiecki, Radu Afrim. The Fabric of Fragility, proiect al Asociației ENTHEOS, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. La eveniment va participa și „subiectul” cărții, regizorul Radu Afrim.

Alături de organizatori, criticul de teatru Cristina Rusiecki și-a propus o lansare atipică, în care locul discursurilor pompoase va fi luat de mărturisirile actorilor, scenografilor și coregrafilor cu care Radu Afrim a lucrat de-a lungul carierei. Ce îi leagă și ce îi dezleagă de Radu Afrim pe actorii Coca Bloos, Emilia Dobrin, Constantin Cojocaru, Nicoleta Lefter, Florentina Ţilea, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Pavel Bartoş, Ruxandra Maniu sau Flavia Giurgiu? Dar pe scenografa Iuliana Vîlsan? Care au fost cele mai frumoase momente din întâlnirile lor? Dar cele mai vesele?

Volumul a apărut în traducerea lui Samuel W. Onn și Eugen Wohl. Prefața Radu Afrim, To Be Continued… îi aparține lui Dieter Topp, președintele Fundației germane KulturForum Europa, iar postfața, The Book of a Dissidence, Cristianei Gavrilă. Conceptul grafic este semnat de Nicu Ilie.

Radu Afrim. The Fabric of Fragility de Cristina Rusiecki

Luni, 23 octombrie, ora 16.00, ARCUB, Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI