class="">Cincizeci de dramaturgi moderni şi contemporani

Cincizeci de dramaturgi moderni şi contemporani

24 octombrie

16.00, Muzeul Naţional al Literaturii Române

Cincizeci de dramaturgi moderni şi contemporani de John F. Deeney şi Maggie B. Gale

Traducerea: Edith Negulici

Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2017

Vor vorbi: Rudy Rosenfeld – actor la Teatrul Evreiesc de Stat şi Florica Ichim – critic de teatru

Editura Tracus Arte și Festivalul Național de Teatru vă invite marți, 24 octombrie, ora 16:00, la Muzeul Național al Literaturii Române la lansarea volumului „Cincizeci de dramaturgi moderni și contemporani”, de John F. Deeney și Maggie B. Gale, în traducerea semnată de Edith Negulici.

Cincizeci de dramaturgimoderni și contemporani reprezintă o introducere critică în opera celor mai importanțiși mai influenți dramaturgi care au scris începând cu anii 1950 și până în prezent.

Fiecare eseu este scris de profesori și cercetători universitari – experți în teatru și artele spectacolului –și oferă o analiză detaliată a textelor fundamentale și a carierei fiecărui dramaturg în parte.

John F. Deeney este lector principal la Catedra de Artă Contemporană a Universității Metropolitane din Manchester, Marea Britanie. Este coeditor, alături de Maggie B. Gale, al volumului The Routledge Drama Anthology and Sourcebook: From Modernism to Contemporary Performance (2010).

Maggie B. Gale este profesor și decan al Catedrei de Teatru a Universității din Manchester, Marea Britanie.Este coeditoarea seriei Routledge Modern and Contemporary Dramatists, iar alături de John F. Deeney a coordonat volumul The Routledge Drama Anthology and Sourcebook: From Modernism to Contemporary Performance (2010).

Editura Tracus Arte, una dintre puținele edituri care publică și promovează genul literar dramatic aduce în prim-plan această carte ce se constituie într-o suită de eseuri critice introductive la operele celor mai importanți creatori dramatici ai modernității și ai perioadei contemporane.

Sunteți așteptați, așadar, la acest eveniment special și important pentru lumea teatrului românesc, care vă va prilejui cunoașterea mai îndeaproape a acestor valoroși dramaturgi.

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI