class="">La nouva scena romena – Revistă consacrată teatrului românesc şi în culisele Off-Off Broadway

La nouva scena romena – Revistă consacrată teatrului românesc şi în culisele Off-Off Broadway

27 octombrie

11.00, Muzeul Naţional al Literaturii Române

11.00 Muzeul Naţional al Literaturii Române

Revista Hystrio (nr.2/ 2017)

Dosar consacrat teatrului românesc intitulat *La nouva scena romena* – unul dintre cele mai ample dosare din presa internaţională rezervat teatrului românesc în ultimii ani.

Fenomenul Off-Off Broadway de Nic Ularu, Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj Napoca, 2017

Revista Hystrio (2/2017) dosar consacrat teatrului românesc

Intitulat La nouva scena romena, dosarul este unul dintre cele mai ample din presa internaţională rezervat teatrului românesc în ultimii ani. Proiectul curatoriat de Irina Wolf a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Internaţională de Critică de Teatru – Secţia Română  și reunește articole semnate de Oltița Cîntec, Anca Măniuțiu, Cristina Modreanu, Daniela Şilindean, Irina Wolf, Oana Cristea-Grigorescu, Oana Stoica, Cristina Rusiecki, Eleonora Ringler-Pascu, Mirella Patureau, Larisa Turea, Luana Pleșea, Laura Bevione și Laura Caretti.

“Fenomenul Off – Off Broadway” este o carte importantă, interesantă şi extrem de bine documentată. Cartea s-a născut de fapt dintr-o lucrare de doctorat şi dintr-o experienţă proprie, întrucît, după studii de scenografie în România, Nic Ularu s-a stabilit în Statele Unite şi este profesor la Departamentul de Teatru şi Dans al Universităţii din Carolina de Sud.

Cu documente, mărturii, citate, fotografii, investigaţii personale, Nic Ularu povesteşte cum a apărut fenomenul Off ca o reacţie la teatrul comercial de pe Broadway, şi cum mai tîrziu a apărut o reacţie Off – Off sub forma unei rupturi totale a artiştilor de spaţiile convenţionale de teatru.

Fondatorii teatrului Off-Off, dramaturgii, actorii, regizorii şi scenografii care sunt încă în viaţă, sau care au fost intervievaţi înainte de a muri, relatează experienţe personale mai mult sau mai puţin concludente pentru dezvoltarea mişcării în ansamblul ei, relevând în general detalii legate de propria lor viaţă artistică.

Living Theatre, Teatrul La MaMa, Caffe Cino, Judith Malina, Julian Beck şi nu numai.. vă aşteaptă să-i descoperiţi în paginile volumului semnat de Nic Ularu.

Vor vorbi: Oltiţa Cîntec, Irina Wolf şi Ion Bogdan Lefter

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI