class="">Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” de la Artmark

Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” de la Artmark

Festivalul Naţional de Teatru continuă şi în această a 27-a ediţie acţiunea caritabilă de succes iniţiată în anul 2014: licitaţia „Dăruind vei dobândi” de la Artmark.

25 octombrie 2017,  Comunicate de presă FNT

Aşa cum FNT îşi propune să promoveze şi să ocrotească valorile teatrului românesc de azi şi de mâine, nu poate să nu se preocupe totodată de destinul artiştilor care astăzi reprezintă parte a istoriei autohtone a acestei arte. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru organizează sâmbătă, 28 octombrie, începând cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Strada C.A. Rosetti, nr.5), o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului, ori de familiile sau prietenii acestora.

Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

În acest scop, FNT apelează la profesionişti remarcabili, care nu doar apreciază calitatea obiectelor, a demersului sau importanţa faptului de a fi împreună, ci şi demonstrează, printr-o organizare dovedit-impecabilă, eficienţa unei astfel de acţiuni: Lider al pieţei de artă din România, Casa de Licitaţii Artmark este primul organism de acest gen din ţară ce funcţionează la standarde internaţionale, cu o activitate susţinută de peste 260 de licitaţii, scoţând la vânzare în cei nouă ani de activitate aproximativ 30.000 de obiecte de artă şi de colecţie.

Licitaţia caritabilă desfăşurată sub genericul „Dăruind vei dobândi / Artiştii pentru artişti” va scoate şi anul acesta la lumină o adevarată colectie de lucruri personale donate de actori sau de familiile şi prietenii acestora – obiecte-martor încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de grafică, pictură, fotografii rare,accesorii si elemente de mobilier, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului. Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în cea de-a noua zi de Festival se vor pune prin achiziţiile lor în slujba celor ce-au oferit, în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia.

Între donatori îi veţi regăsi (conform ordinii de loturi a licitaţiei) pe: Anca Pâslaru, Ioana Pavelescu, Dorina Lazăr, Silvia Popovici/Ruxandra Onofrei, Coca Bloos, Daniel Răduță, Lia Manţoc, Valeriu Moisescu, Viorica Petrovici, Giulia Marin, Dragoş Buhagiar, Mihai Bandac, Helmut Stürmer, Clara Labancz, Puiu Antemir, Horaţiu Mălăele, Liliana Cenean, Eugenia Vodă şi nu în ultimul rând – Victor Rebengiuc, artistul căruia îi este dedicată a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Detalii despre acest eveniment din cadrul FNT sunt disponibile pe www.fnt.rohttps://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-caritabila-daruind-vei-dobandi-263-2016.html?dir=asc&order=lot_nr precum şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare la licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi”, organizată în 28 octombrie 2017 de Artmark şi Festivalul Naţional de Teatru!