class="">Mesajul echipei Festivalului Național de Teatru, de Ziua Mondială a Teatrului

Mesajul echipei Festivalului Național de Teatru, de Ziua Mondială a Teatrului

În vremurile schimbătoare și tulburi în care trăim, teatrul poate da consistență și stabilitate valorii, ne poate uni și amplifica mesajele, poate vindeca și construi.

27 martie 2017,  Stiri

De Ziua Mondială a Teatrului, echipa Festivalului Național de Teatru își amintește o dată în plus de ce zidește, an de an, la acest proiect de anvergură. Suntem dedicați scopului nostru pentru că vrem să contribuim la un trai frumos, echilibrat, cu speranță și cu convingerea că putem trasa – împreună cu actorii, regizorii, scenografii și tehnicienii din România – un drum solid între inimile spectatorilor și cele ale creatorilor.

„Atunci când omul îşi pierde simţul sacrului, viaţa îşi pierde sensul şi nu e deloc întâmplător că la originile sale teatrul a fost o «taină». Vechea funcţie a teatrului trebuie respectată, dar nu cu acel tip de respect care te adoarme. E vorba de o scară ce trebuie urcată în permanenţă şi fiecare treaptă în plus înseamnă un alt nivel de calitate“, spunea marele regizor britanic Peter Brook.

De Ziua Mondială a Teatrului vom încerca să mai urcăm o treaptă către sens, spirit și valoare, alături de milioane de artiști din întreaga lume, care sărbătoresc astăzi ziua profesiei lor. Si, bineînțeles, alături de beneficiarul direct al actului artistic – publicul.

În 2017, Festivalul Național de Teatru vă va aștepta cu emoții noi, între 20 – 30 octombrie, la Bucureşti. Director artistic al Festivalului va fi şi în acest an criticul de teatru Marina Constantinescu. Selecţia oficială a spectacolelor din ţară ce vor fi invitate în FNT 2017 va fi anunţată la începutul lunii iulie.

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului Naţional de Teatru îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc.