class="">VIDEO Dans, dans, dans… Cu coregrafa Gabriela Carrizo

[lxa_breadcrumbs]

VIDEO Dans, dans, dans… Cu coregrafa Gabriela Carrizo

[post_author]

[featured_img]

[gallery_stuff]

În dimineața zilei de joi, 25 octombrie, la Linotip – Centrul Independent Coregrafic (Str. Ion Brezoianu 24), Gabriela Carrizo ținea un masterclass dedicat actorilor-dansatori din România.

[post_published],  [post_category]

Aflată în aceste zile la București, unde prezintă în cadrul Festivalului Național de Teatru, spectacolul Moeder, al companiei belgiene Peeping Tom, pe care a fondat-o alături de Franck Chartier, coregrafa Gabriela Carrizo s-a întâlnit la Linotip cu un grup de tineri actori, dansatori și coregrafi, pentru un masterclass cât se poate de atrăgător.

Așezați în cerc în jurul coregrafei, tinerii artiști de la noi au ascultat-o în primele minute vorbindu-le despre dans, făcând referire și la spectacolul său din FNT – Moeder. Carrizo i-a încurajat pe participanți să exploreze lumi unde nu au mai fost, asigurându-i că fiecare act de creație e ca un joc. Cunoscuta coregrafă a preferat să ofere anumite direcții, fără prea multe cuvinte, după care să se retragă pe margine, lăsându-le celor prezenți libertatea să exploreze respectivele direcții. Din când în când îi întrerupea cu noi indicații succinte, apreciind faptul că „sunt talentați, reflexivi și se vede cum corpurile lor caută răspunsuri”.

Gabriela Carrizo, la Linotip

Unul dintre exercițiile la care Gabriela Carrizo și-a provocat elevii a constat în a se împărți în două grupuri pentru a dansa prin rotație, astfel încât atunci când unii dintre ei se mișcau, ceilalți să privească, și invers. Însă, pe lângă o lecție de dans ținută într-o atmosferă extrem de relaxată, cei prezenți au putut învăța de la coregrafa de origine argentiniană o lecție a modestiei și a simplității, atât de necesară adevăraților artiști.

Vedeți aici mai multe fotografii de la eveniment.

Spectacolul Moeder, în regia Gabrielei Carrizo, poate fi văzut în Festivalul Național de Teatru astăzi, 26 octombrie, de la orele 19.00, la Teatrul Național din București. Detalii, aici.

Foto: Andrei Gîndac