[lxa_breadcrumbs]

Știri

VIDEO Când un îndemn poate face lumea mai bună

Stiri|

Un număr de peste 80 de lucrări de artă, obiecte personale, provenite de la oameni de teatru sau familiile acestora, au fost oferite pentru a fi vândute la licitația organizată de Festivalul Național de Teatru, ediția 2018, și găzduită de Artmark, luni, 29 octombrie – ultima zi din FNT. Au fost cumpărate diverse lucrări, dar cele neadjudecate încă sunt la Galeriile Artmark din București. Cine dorește să achiziționeze devine un susținător al acțiunii caritabile „Dăruind, vei dobândi”.

Cu dragoste, despre Radu Penciulescu

Stiri|

Prezentarea în cadrul FNT 2018 a volumului „Radu Penciulescu şi teatrul la înălţimea omului”, antologie de Florica Ichim şi Ada Maria Ichim, a prilejuit o întâlnire de excepție în dimineața zilei de duminică, 28 octombrie, la ARCUB. În fața unul public numeros, de toate vârstele, nume importante ale scenei teatrale de la noi au evocat amintiri avându-l ca protagonist pe regizorul și profesorul Radu Penciulescu.

VIDEO Amintindu-ne mereu de Lucian Pintilie

Stiri|

Omagiul adus lui Lucian Pintilie de Festivalul Național de Teatru și Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest a fost dovada clară că numele și opera acestui mare regizor român se înscriu în istoria europeană a celor două arte. S-a vorbit cu drag și dor de Pintilie, de moștenirea lăsată, prezentându-i-se filmele, dar și două înregistrări cu spectacole montate în Franța.

Când creierul iese afară din cap

Stiri|

La cinematecă, la Union, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, o proiecție specială a filmului „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, capodoperă târzie a lui Lucian Pintilie (eveniment din cadrul săptămânii filmelor de Cannes la București, dar și al Festivalului Național de Teatru). Înainte de proiecție, au luat cuvântul actrițele Dorina Chiriac și Andreea Bibiri, care au lucrat cu maestrul Pintilie chiar la „Nicki Ardelean”, ultimul mare film al lui Pintilie, de la începutul mileniului III.

O seară memorabilă, cu Nicu Alifantis – VIDEO

Stiri|

Vineri, înspre noaptea de sâmbătă, pe scena Teatrului Bulandra (Sala „Liviu Ciulei”) s-a întâmplat o minune. În plin recital, Nicu Alifantis a văzut alb, a uitat versurile, a întrerupt o piesă și s-a declarat prea emoționat pentru a continua. Dar a continuat. Iar ce s-a întâmplat și mai departe este – forțând limitele gramaticii – încă și mai extraordinar.