class="">Licitația caritabilă „DĂRUIND, VEI DOBÂNDI / FNT – un gând de recunoștință pentru artiști”

[lxa_breadcrumbs]

Licitația caritabilă „DĂRUIND, VEI DOBÂNDI / FNT – un gând de recunoștință pentru artiști”

[post_author]

[featured_img]

[gallery_stuff]

Astăzi, în ultima zi a celei de-a 28-a ediţii, Festivalul Naţional de Teatru găzduieşte, pentru a cincea oară, o iniţiativă de succes lansată în 2014, licitația caritabilă de obiecte de artă derulată sub genericul „DĂRUIND, VEI DOBÂNDI / FNT – un gând de recunoștință pentru artiști”.

[post_published],  [post_category]

Preocupat în aceeaşi măsură de valoare şi de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic, Festivalul Naţional de Teatru organizează împreună cu Casa de licitații Artmark un eveniment caritabil în care peste 85 de obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, au fost oferite de către artişti spre a fi supuse unei licitații publice. Aceasta se va desfășura astăzi, 29 octombrie, începând cu ora 17:00 la sediul Galeriilor Artmark din Capitală. Licitaţia va fi deschisă atât celor ce vor fi prezenți în sala de licitații a Palatului Cesianu-Racoviţă (Str. C.A. Rosetti, nr. 5), cât și în sistem on-line, prin programul ARTMARK LIVE – o platformă de licitare în timp real prin Internet, care permite doritorilor să liciteze de la distanţă într-un mod sigur, comod şi discret..

https://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-uniter.html?dir=asc&order=lot_nr

Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti.Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, care a fost instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi.

Lider al pieţei de artă din România, Casa de Licitaţii Artmark este primul organism de acest gen dinţară ce funcţionează la standarde internaţionale, cu o activitate susţinută de peste 350 de licitaţii, scoţând la vânzare în cei zece ani de existenţă 50.000 de obiecte de artă şi de colecţie.

Între cei care au oferit în acest an obiecte rare din lumea teatruluiși opere de artă din colecțiile personale în folosul artiștilor aflați în nevoie se numără: Nicu Alifantis, Doina și Puiu Antemir, Nina Brumușilă, Radu Boroianu, Iulia Candea-Daradici, Liliana Cenean, Andrei Ciubotaru, Gh. Coman, Teodora Dinulescu, Luana Drăgoiescu, Rareș Kerekeș, Clara Lablancz, Dorina Lazăr, Horațiu Mălăele, Lia Manțoc, Maia Morgenstern, Ruxandra Onofrei, Anca Pâslaru, Margareta Pâslaru, Marius Pepino, Viorica Petrovici, Anca și Daniel Răduță,  Dimitrie Sbierea.

 Menționăm că ultima filă a FNT 2018 se va scrie în această seară de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, unde va avea loc reprezentația unică a spectacolului de dans susținut de artiștii invitați de la Nederlands Dans Theater din Olanda.

Vă mulțumim pentru atenția acordată Festivalului Național de Teatru și vă aşteptăm în număr cât mai mare la licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi”!