class="">Actorul, Bufonul, Clovnul

Actorul, Bufonul, Clovnul

ACTORUL, BUFONUL, CLOVNUL

de Mihai Mălaimare

Editura RAO, 2021

Preț: 40,00 ron

Unde poate fi achiziționată:

Librării online: raobooks.com, elefant.ro, emag.ro, librarie.net, libris.ro, librariadelfin.ro

Din rețeaua Cărturești, Librarium

Apasă aici pentru a cumpăra cartea

Volumul este o continuare a cercetării teatrale întreprinse de autor pentru redactarea Lucrării de Doctorat cu titlul : Clovnul, depozitar de teatralitate. Cercetarea este mult extinsă și asupra unui alt personaj interesant, Bufonul, foarte uzitat în pedagogiile teatrale bazate pe mască (Lecoq) și care se studiază deobicei împreună cu Clovnul deoarece există foarte multe lucruri care comune și unele care plasează aceste formidabile personaje într-o perfectă antiteză. În volum se găsesc și foarte multe informații legate de experiența proprie a autorului în domeniul Clovnului și o colosală poveste despre destinul tragic al unuia dintre cei mai interesanți clovni ai Circului Globus din București, Marcel Bejenariu., pe numele să de arenă, Marcelino!

„Este o carte despre Destin, unul care nu alege, unul care hotărăște fără drept de apel! M-am întâlnit cu Circul pentru că viața mea urma să fie un spectacol în tot ceea ce a însemnat ea, cu lumini, cu aplauze, cu zâmbete, dar și cu dureri, cu prăbușiri și cu moarte. Trăiește în continuare bucuria pe care o sădește în suflet convingerea că am izbutit să-mi descopăr propriul clovn, fericirea de a putea privi cu ochi de copil fiecare suflet pe care viața mi l-a scos în cale!

Lumea se prăpădește de râs, iar noi zâmbim, căci familia noastră – Actorul (cel care rostește sentențios cuvintele), Bufonul (cel care poartă masca celui satirizat) și Clovnul (cel care se împiedică mereu și se întinde cât este de lung) – se află pe scenă împreună, făcând să se sufoce un public care se jură că este gata să moară de râs.”

Mihai Mălaimare