class="">Adevăratul (The True)

Adevăratul (The True)

Adevăratul (The True)

de Sarah Kornfeld

Editura Integral, 2021

Preț: 49,99 ron

Unde poate fi achiziționată:

Librării online: eintegral.ro (cu livrare oriunde în lume)

Apasă aici pentru a cumpăra cartea

În 2019, a murit regizorul de teatru român de renume mondial Alexandru Darie, știrea șocând lumea creativă. Aducându-i pe Darie și România în mod viu la viață, Adevăratul povestește, de asemenea, povestea unei femei curajoase care trece printr-o rețea de minciuni care conține corupția globală.

Adevăratul este un hibrid de memorii, criminalitate adevărată, autoficțiune. Editura Integral publică cartea în trei limbi (română, engleză și franceză). THE TRUE va avea o lansare continuă (28 octombrie 2021 pentru română și engleză și 25 noiembrie 2021 pentru franceză) cu setul tuturor celor trei cărți lansat pe 9 decembrie 2021. Setul se numește Adevăratul: O trilogie a fantomelor. Cartea are trei finaluri diferite, fiecare traducere fiind o extensie a haosului experienței lui Kornfeld.

Kornfeld și Darie fuseseră iubiți în anii 1990, dar au rămas prieteni foarte apropiați după despărțire. Când Darie a murit, Kornfeld a plecat în România pentru a căuta motivul morții sale. A întâlnit acolo o tânără româncă care pretindea că ar fi fost iubita lui Darie. Pe o perioadă de doi ani, Kornfeld a scris o carte despre moartea lui Darie, a semnat acorduri cu Netflix și Disney pentru scenarii despre Darie (și alte proiecte), totul pentru a descoperi în mod devastator că fusese profund indusă în eroare de un escroc.

Cititorii cărților scrise de Anne Carson, Claudia Rankine și Chris Kraus vor iubi THE TRUE. Într-o lume post-adevăr, în care standardele obiective ale adevărului dispar, THE TRUE limitează alunecarea dintre fapte, opinie și credință. Informată de viața ei timpurie în teatrul experimental din centrul orașului New York, Kornfeld se bazează pe un izvor de limbaj de la Molière la Patti Smith, Beckett la Maria Irene Fornes, precum și din intimitatea prietenilor și a sfidătoarei familiei teatrale.

THE TRUE este o poveste convingătoare, tulburătoare și dureroasă, sinceră, despre lumea în care trăim acum – o lume a știrilor false și a faptelor alternative, în care credem ceea ce vrem să credem și ignorăm sau negăm acele voci copleșitoare care ne spun altceva. Este, de asemenea, o poveste despre teatru – cea mai veche artă de a disimula; o lume a artificiilor, în care nimic nu este chiar ceea ce pare, dar în care înșelăciunea se desfășoară în căutarea unor adevăruri profunde. Și este, de asemenea, o poveste despre România și despre viziunea răsucit-occidentală a acestei națiuni răsăritene ….. Dar, în povestea scrisă cu meșteșug a lui Kornfeld, există simpatie chiar și pentru diavol. THE TRUE atrage cititorul cu poezia sa întunecată și apoi refuză să ne dea drumul.

Stephen Scott-Bottoms, autorul Playing Underground: A Critical History of the 1960s Off-Off Broadway Movement

Cartea e o mărturie șocantă despre o realitate pe care noi, cei care trăim în România, încă refuzăm să ne-o recunoaștem. Reflectă pe alocuri dureros de adevărat, acel sentiment straniu, inexplicabil, pe care îl avem atunci când ne gândim la cum e clădită societatea noastră. Redă secretul, minciuna, ranchiuna, primitivismul și sincretismul în care trăim. În același timp, cartea este despre lupta unei femei moderne din secolul 21, cu amintirile, sentimentele și trecutul ei, dar mai ales cu adevărul ei. O lecție de autoanaliză sinceră, care conține și adevărul adevărat despre noi, cei de aici.

Ar trebui să ne dea curajul de a povesti mai departe.

István Téglás

THE TRUE este o poveste amuzantă, tragică, esențială de avertizare pentru epoca noastră post-adevăr.

Jendi Reiter, autorul al An Incomplete List of My Wishes: Stories

Proza lucidă a lui Kornfeld se apropie de inimă și conferă o accelerare a întregii povești nebunești, chiar în timp ce privim cum totul se dezlănțuie. Spirala descendentă are o atracție tentaculară.
Nu aș putea pune cartea jos!

Emily Stone, autorul Did Jew Know