class="">Après Ski — Liniște aici sus!

Après Ski — Liniște aici sus!

10 noiembrie | 17:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de miercuri, 10 noiembrie, de la ora 17.00, până vineri, 12 noiembrie, ora 17.00. Pentru activarea traducerii în limba română sau engleză, apăsați butonul CC din bara de jos a video-ului.

Georg Karner este o persoană mediocră. Câștigă un salariu mediu, este căsătorit și are un loc de muncă sigur la o companie farmaceutică. Georg este invitat la congresul medical anual care se desfășoară într-o zonă de schi. Totul decurge obișnuit. Numai că, la ora 16:46, la un minut după ultima ascensiune oficială, se așază singur pe telescaun. Activitatea liftului este oprită, iar Georg Karner rămâne blocat.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Autor: Klaus Eckel

Dramatizare de Niko Becker

Distribuția:

Georg K.: Niko Becker

Conceptul: Niko Becker

Sound-Design: Radu Diaconescu

Light-Design: Cosmin Anania

Machiaj: Bojita Ilici

Video: Cristian Ienciu

Teatrul German de Stat Timișoara

Durata: 50 min

Spectacol în limba germană cu traducere în română și engleză

Cum reacționează o persoană mediocră atunci când este abandonată de soartă? Se cațără? Sare? Sau este suficient să se lase pradă disperării? Ce faci când soarta îți oferă brusc o cantitate incredibilă de timp? Această pauză impusă de la ritmul vieții de zi cu zi îl împinge pe Georg Karner spre contemplare. Își amintește adevăratele sale dorințe și visuri, observă cum viața i se scurge într-o mediocritate plictisitoare.

Suntem cu toții un pic asemeni lui Georg Karner. Sclavi ai civilizației moderne, cu atitudine adaptată timpurilor. Dar care sunt dorințele noastre reale? Și cât de mult ne-am îndepărtat, de fapt, de ele? Chiar facem ceva cu viața noastră sau viața face din noi niște oameni mediocri, nefericiți și materialiști? O noapte singuratică pe un telescaun îți poate deschide cu adevărat ochii.

„Spectacolul Après Ski este un fragment de liniște. Este vorba de o liniște pe care noi nu o prea mai întâlnim în viețile noastre de zi cu zi. Rareori avem momente de repaus complet. Mai ales acum, că suntem tot mai conectați la Internet, la Facebook, la Instagram, la Whatsapp, și așa mai departe, nu prea există momente în care să nu ne concentrăm atenția asupra unui lucru din jurul nostru.

Cred că ne este și puțin frică de liniștea asta, fugim de ea. Ne sperie. Și poate de-aia căutăm tot timpul să ne agățăm de ceva din jurul nostru, pentru a rămâne conectați la realitate și la prezent. Nu vrem să ne confruntăm cu ce e aici. În spectacolul Après Ski e vorba de un om care se trezește brusc într-o liniște dintr-asta completă. Cât de adânc ajunge acest om să sape în el în 14 ore?” Niko Becker

Foto: Ovidiu Zimcea