class="">„Dansul Delhi”, în lumină caldă de meditație

„Dansul Delhi”, în lumină caldă de meditație

Spectacolul „Dansul Delhi”, pe textul lui Ivan Vîrîpaev, în regia lui Oskaras Koršunovas, coproducție OKT/ Vilnius City Theatre și Academia Lituaniană de Muzică și Teatru, cuprinde câteva povești, frânturi de existență și de… moarte, cu legături conceptuale profunde, dar superficiale la nivel uman.

6 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

Pe scurt, aceleași șase personaje apar pe scenă în diferite combinații, într-o înșiruire de aranjamente conversaționale, pe tema morții, a artei și a iubirii. Rând pe rând, moare fiecare dintre personaje, unicul care rămâne în viață pe întreg parcursul spectacolului fiind infirmiera spitalului, un Charon pasiv, cu picioare superbe, cu rol de tampon între viață și moarte. Scenetele sunt întrerupte de o incantație hare krishna ușor disco, care suspendă protagoniștii de pe scenă în poziții hazlii ce par de yoga, într-o lumină caldă de meditație. O pauză plăcută de la gravitatea neonului și a discuțiilor grave.

O comedie apăsătoare, care pune la îndoială misiunea artistului de a transforma o lume plină de urât, foamete, mizerie și moarte într-un act artistic frumos și liniștitor. De a transfigura nefericirea în dans și euforie. Și mai dur, generalizând, de a-ți construi viața, împlinirile și norocul pe spatele unei lumi aspre, grele, care nu își va depăși niciodată condiția.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 22.00, până luni, 8 noiembrie, ora 22.00. Mai multe informații, aici.