class="">Moartea în alb-negru

Moartea în alb-negru

Spectacolele pe care alege să le regizeze Florin Piersic jr. primesc o abordare nouă, mai cool, mai dinamică și mai detașată. „Tom și Jerry 2.0”, realizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, este savuros din start, e povestea a doi criminali în serie ce (se) joacă de-a ucisul, filosofia, viața.

15 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

A doi ucigași plătiți care ajung, cumva previzibil, victimele propriilor colegi.

Alături de care apare, din întuneric, regizorul, acel demiurg care trage cu nesaț, după fiecare fragment, scenetă sau omucidere, din ceva ce pare țigara cunoașterii. E un „Pulp Fiction” într-o atmosferă de Guy Ritchie, cu expresii mai sobre, mai grave, o comedie cu un concept mai mult înfiorător decât amuzant, apăsare potențial accentuată de cadrele alb-negru care asamblează întregul film/ spectacol. Și un amalgam de glumițe profunde la care ai râde mai superficial dacă nu ar fi și un pistol, o seringă sau un ștreang în cadru sau nu ai simți apropierea caldă a unei morți provocate, situații ale unor personaje cu… suflet mare, care își fac, sau și-au făcut odinioară, jobul cu o pasiune aprinsă care te sperie, într-o industrie în care nu ai voie să greșești, să te retragi sau să fii slab.

O dată mai bună decât 13 noiembrie nu putea fi aleasă pentru a viziona spectacolul și, dacă mai aveți noroc, poate este încă pe platforma fnt.ro.

 Spectacolul este disponibil pentru vizionare de sâmbătă 13 noiembrie, de la ora 17.00, până luni, 15 noiembrie, ora 17.00. Mai multe informații, aici.