class="">NEXT ON STAGE. Perspective în scenografie (sesiunea 3)

NEXT ON STAGE. Perspective în scenografie (sesiunea 3)

10 noiembrie | 12:00 – 17:00

www.fnt.ro

Acces: Contul de Facebook al FNT – Festivalul Național de Teatru (preluarea transmisiei live de pe canalul YouTube al UNATC)

Conferința urmărește să evidențieze aspecte ale poziției scenografului în cadrul echipei de creație și să dezbată relația acestuia cu ceilalți artiști ce contribuie la realizarea imaginii scenice, designeri de lumină sau video.

Keynote Lecture Nicu Ularu│Scenograf regizor sau regizor scenograf?

[same_day_events_link]

Coordonator: Adrian Damian

Curatori: Viorica Petrovici și Andrada Chiriac

Coordonator Laborator Design decor virtual și realitate augmentată: Iuliana Gherghescu

Project Management: Elena Belciu și Alexandra Bucălae

Filmări 360: Marius Hodea

Durata: 1h

Inițiator: Laboratorul de design decor virtual și realitate augmentată din cadrul Centrului de Cercetare CINETic UNATC, în parteneriat cu FNT

Conferința va cuprinde o serie de comunicări și intervenții ce vor dezbate concepte care stau la baza creației scenografice, implicit light și video design, dar mai ales metode și mijloace de a transforma aceste idei în realități scenice, fie ele fizice sau virtuale.

Deoarece scenografia este o artă ce balansează pe muchia dintre creație și execuție, un dialog între cei care conturează viitorul acestui domeniu, atât de important în teatru, devine extrem de valoros, mai ales astăzi, în contextul unei nesiguranțe generalizate.

Sesiunea de dimineață (3)

12:00 – 12:10 Intro

12:10 – 12:30 Prof. Judit Dobre-Kóthay, UAT Tg. Mureș

12:30 – 12:50 Anda Pop, alumna UAT Tg. Mureș│Cine? Unde? De ce?

12:50 – 13:10 Prof. arh. Cristia Chira, Universitatea „Ion Mincu” București│Relația dintre arhitectura de interior și scenografie – esențială pentru ambele arte, atât în practică, cât și în pedagogie

13:10 – 13:30 Raluca Alexandrescu, alumna Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și UNATC București

13:30 – 14:00 Pauză

Sesiunea de după-amiază (3)

14:00 – 14:20 Iuliana Vîlsan, scenograf │Artă vizuală / Limbaje teatrale

14:20 – 14:40 Mihai Păcurar, scenograf│Prezența obiectelor în spațiu

14:40 – 15:00 Daniel Klinger, light designer

15:00 – 15:20 József Bartha, scenograf

16:00 – 17:00 KEYNOTE | NIC ULARUScenograf regizor sau regizor scenograf?

Evenimentul este dedicat unei comunități artistice foarte active în cadrul spectacolului de teatru, dans, musical, operă, concerte sau instalații multimedia și urmărește recrearea conștiinței apartenenței acesteia la o breaslă recunoscută și organizată în structuri clare la nivel internațional.