class="">O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan

O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan

O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan

de Rodica Mandache

Editura Oscar Print, 2021

Preț: 90,00 ron

Unde poate fi achiziționată:

Librării online: oscarprint.ro

Din rețeaua Cărturești

Apasă aici pentru a cumpăra cartea

„Un asemenea volum înseamnă bucuria teatrului salvat de la uitare, prin nostalgie și mărturisire. O ființă cum nici un personaj scenic nu poate cuprinde, Rodica Mandache recurge la postura de spectator. Se regăsește, așadar, în ipostaza celor care privesc și admiră. Iar alături de ea, într-o sală imaginară, sunt mari personalitați, reunite în numele aceleiași iubiri nobile. Ce dovadă de generozitate! Ce gest de tandrețe, într-o lume tot mai indiferentă față de teatru! Această carte este nu doar un portret, este o declarație de suflet, semnată parcă de o întreagă generație și dedicată unui actor princiar, unic: Ovidiu Iuliu Moldovan.

Un Hamlet al spiritului, încununat acum de reverențele celor care au avut șansa de a-l vedea strălucind atunci prin talentul său uluitor. Clipele de grație ale scenei se convertesc în amintiri, iar amintirile în cuvinte, în pagini despre un trecut prelungit într-un prezent continuu. Este prezentul lecturii, primite în dar de la o actriță fără vârstă.”

Octavian Saiu

„Această carte e ca o poveste. E cu totul specială. Are o structură mozaicată, e o călătorie în amintiri, în trecut. Aparţine unui om care i-a fost prieten autoarei. Rodica Mandache spune despre Ovidiu Iuliu Moldovan, ”inefabilul”, ”inegalabilul”. Era cunoscut pentru moralitate, pentru severitate, dar cine reuşea să se apropie descoperea un om blând şi tandru. Era un actor făcut pentru roluri principale, dacă era într-un rol secundar făcea astfel încât să fie în prim plan. Care e testamentul lui Ovidiu Iuliu Moldovan? Teatrul, arta, reprezintă o terapie. Noi suntem într-o anticameră a Apocalipsei, trăim în frică. Arta e o salvare pentru minte şi suflet. Ovidiu Iuliu Moldovan spunea că cei care fac teatru trebuie să-şi asume o condiţie eroică, pentru că ei oferă tot. Actorii, oamenii de teatru trebuie să sădească în sufletele spectatorilor binele şi speranţa.”

Ludmila Patlanjoglu