class="">Pam param

Pam param

6 noiembrie | 21:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 21.00, până luni, 8 noiembrie, ora 21.00.

Pam param este o antologie de percuții vocale umane. Dincolo de unicitatea și virtuozitatea fiecăreia, aceste glasuri aduc cu sine și o anumită cultură. Cei șase performeri se lasă manipulați de aceste voci, uneori le generează ei înșiși. Astfel, spectacolul se bazează pe un limbaj corporal aflat în conexiune cu această instalație ritmică.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Cu: Balázs Judith, Deák Zoltán, Nagy Eszter, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

Conceptul și coregrafia: Andrea Gavriliu

Scenografia: Irina Moscu

Muzica originală: Mihai Dobre

Operatori cameră: Erős László, Nagy László, Sándor András

Montaj: Erős László

Video: Designdropp Studio

Studio M, Sfântu Gheorghe

Durata: 55 min

Spectacol de teatru-dans

Fie că este vorba despre un duet pe „Konnakol” (arta indiană de a crea percuție prin repetarea ritmică a unor silabe) sau de un ansamblu care se sincronizează cu o voce halucinantă de licitator american, corpurile devin imaginea palpabilă a sunetului în spațiu. Din punct de vedere coregrafic, scopul mișcării este de a fi în relație dinamică cu sunetul și cu impresia pe care acesta îl creează fiecărui performer în parte.

„Pam param este un spectacol în care sunetul (Mihai Dobre), spațiul (Irina Moscu) și mișcarea realizată împreună cu performanta echipă de la Studio M le oferă spectatorilor o experiență dinamică pentru toate simțurile. Nu întâmplător am plasat sunetul pe primul loc, deoarece acesta constă într-un periplu prin diferite culturi, menit să arate impactul vocii umane asupra corpului. Flow-ul hip hop-ului american, virtuozitatea konnakol-ului indian, gimnastica verbală a unui prezentator de știri cazac reprezintă doar câteva dintre competițiile dintre corp și sunet. Pam param își propune să fie jucăuș, captivant din punct de vedere vizual, să îl transpună pe spectator într-o delicioasă irealitate plină de energie.” –  Andrea Gavriliu

Foto: Barabás Zsolt