class="">Pe sens invers

Pe sens invers

„Autobahn” în regia lui Andrei și Andreea Grosu prezintă o înșiruire de mai multe episoade (mai degrabă nefericite), situații traumatizante, suficient de grave pentru a le simți apăsarea, chiar și de acasă, din fața laptopului.

10 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

Inspirat și la fix pentru online, spectacolul este realizat pe două planuri, cu temporalitate diferită, dar privite simultan: un video cu drumul, climaxul, inițiatorul de discuții, căci e mai ușor, nu-i așa, să discuți în timp ce privești în față și spectacolul efectiv, cel de pe scenă, mai degrabă jucat decât vorbit.

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu nu au primit rolurile cele mai vesele. Spectacolul este divizat în câteva fragmente, fără o legătură clară între ele, poate doar poveștile triste ale unor oameni destul de cumsecade: o mamă cu fata proaspăt ieșită de la dezintoxicare, un cuplu aflat într-un loop nesfârșit de despărțire, o femeie ce își (va) duce viața alături de un mitocan, o nimfomană frumoasă ce-și iubește bărbatul chipeș, un soț care și-a omorât soția instigat fiind de prietenul lui, răpire și viol de minoră, o mamă adoptivă care își respinge copilul neconform – ultimul episod fiind singurul care este din schema structurală a spectacolului.

Luni, 9 noiembrie, de la ora 21.00, ironic și trist, despre personaje care merg înainte pe un sens pe care ar fi bine să îl evităm.

Foto Rareș Helici

Luni 9 noiembrie Ora 21.00 / www.fnt.ro

Autobahn

de Neil LaBute

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Director de imagine și montaj: Alexandru Condurache

Scenografia: Vladimir Turturica

Producător: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de marți, 9 noiembrie, de la ora 21.00, până joi, 11 noiembrie, ora 21.00. Mai multe informații, aici.