class="">Rinoceriada

Rinoceriada

Este nevoie de un tur de forță pentru a pune în scenă „Rinocerii” lui Ionesco, de un decor, de actori și de regie pe măsură. Spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara ghidează spectatorul spre o lume a stranietății.

7 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

De la apariția primilor rinoceri până la transformarea unui oraș întreg într-o turmă de pachidermi, privitorul este purtat prin nedumeriri multiple, amuzament și spaimă spre un hate speech al fiarelor, al căror răget pare cântec pentru urechile viitorilor adepți. Personajele cu care te-ai obișnuit își schimbă treptat principiile, credințele și, în cele din urmă, trupul. Este colosală transformarea orașului și a locuitorilor acestuia, dintr-o lume diversă, care funcționa după reguli prestabilite, cu viziuni de o logică ce arareori lăsa loc de interpretare, într-un haos al urâciunii, al depărtării de uman și al prăbușirii. Toți rinocerii de pe scenă, alături de ultimul om care a găsit în sine puterea de a-și păstra natura și sufletul instigă la toleranță și cugetare. Nu e chiar absurd teatrul absurdului…

Duminică, 7 noiembrie, ora 22, putem învăța să nu ne transformăm în rinoceri.

Rinocerii

de Eugène Ionesco

Regia: Gábor Tompa

Decorurile: Helmut Stürmer

Costumele: Carmencita Brojboiu

Producător: Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

Durata: 1h 50min

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de duminică, 7 noiembrie, de la ora 22.00, până marți, 9 noiembrie, ora 22.00. Mai multe informații, aici.