class="">„Tom și Jerry 2.0” sau „Pulp Fiction” de Florin Piersic jr.

„Tom și Jerry 2.0” sau „Pulp Fiction” de Florin Piersic jr.

Cunoaștem în această creație pe jumătate film (un omagiu adus, pe de o parte, lui Quentin Tarantino și, pe de altă parte, filmului alb-negru), pe jumătate teatru, dar care împreună fac un întreg bine articulat, a lui Florin Piersic Jr. la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, un cuplu de criminali în serie cât se poate de haios.

13 noiembrie 2021  Cronici mici și prietenoase, Stiri

Niște criminali care au viețile lor normale, cu niște neveste normale pentru care trebuie să strângă bani să le ducă în vacanțe normale, și cu niște copii normali pe care trebuie să îi ducă la școli normale.

Ei nu ucid din ură, ci pentru că asta e meseria lor. Așa pun ei pâine pe masă familiilor lor. Unul e mai matur și mai înțelept, Tom (Marius Turdeanu, mereu impenetrabil și cu poker face de zile mari) și unul mai tânăr și mai pasional, Jerry, desigur, care, din această pricină,  devine neglijent (Ali Deac e grozav în rolul de killer învățăcel care vrea să își depășească maestrul).

Cei doi îl au la un moment dat ca țintă pe unul care îi omorâse nici mai mult, nici mai puțin decât pe președintele John F. Kennedy, pe fratele lui, Robert, pe Jimmy Hoffa și până și pe Elvis. Ăsta nu a murit omorât, dar nu se știe niciodată. Românii amatori de teorii conspiraționiste ar fi încântați de un criminal cu asemenea pedigree jucat cu un umor nebun de Ioan Paraschiv.

Peste toți aceștia veghează ca un demiurg a toate sforar Billy, mafiotul șef și, nu în ultimul rând Regizorul tuturor întâmplărilor. Interpretat, da, normal, de regizorul însuși, de Florin Piersic Jr.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de sâmbătă 13 noiembrie, de la ora 17.00, până luni, 15 noiembrie, ora 17.00. Mai multe informații, aici.