class="">Trilogia minelor. Episodul 1: „Flori”

Trilogia minelor. Episodul 1: „Flori”

7 noiembrie | 17:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 7 noiembrie, de la ora 17.00, până marți, 9 noiembrie, ora 17.00. Pentru activarea traducerii în limba engleză, apăsați butonul CC din bara de jos a video-ului.

De atâta vreme nu se mai întâmplă nimic. Nimic bun. Știe cineva cine e, cu adevărat? Știe cineva ce zace în celălalt? De când n-a mai murit vreunul de moarte bună? S-a închis mina. Toți au plecat la oraș. Timpul trece peste. Păcat. Măcar știm să păstrăm tradițiile. Și să mergem în pădure. Știți ceva? Nu există „viață normală”. Există doar „viață”. Nu peste o lună, nu peste două. Acum.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Autor: Csaba Székely

Traducere de Sándor László și Csaba Székely

Distribuția:

Iván: Cezar Antal

Ilonka: Irina Antonie

Mihály: Bogdan Nechifor

Irma: Antoaneta Zaharia

Illés: Ioan Coman

Regia: Horia Suru

Scenografia, decorul și costumele: Raluca Alexandrescu

Muzica originală: Petre Ancuța

Light design: Andrei Marin

Teatrul Dramaturgilor Români (București)

Durata: 1 h 20 min

Vârsta recomandată: 16 +

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

https://teatruldramaturgilor.ro/trilogiaminelor-flori/

„Așa cum a gândit Horia Suru trilogia, este evident că accentul cade pe personaj. De fapt, pe tipologie. Pentru el nu contează numele, cât ceea ce reprezintă fiecare dintre cei cinci în economia spectacolului. Construiește relații credibile între cei cinci, le așază în spațiul scenic în funcție de moment, dar și de trecutul lor comun, îi dă fiecăruia dreptul la calități și defecte, fără să se lupte pentru supremație; cu alte cuvinte, niciunul dintre personajele fiecărui episod în parte nu este cel mai bun sau cel mai rău dintre toți. Aici este provocarea regizorului – spectatorul va recunoaște personaje ale vieții sociale și/ sau politice ale României contemporane, dar niciodată pe de-a-ntregul.” – Nona Rapotan, „Trilogie în cinci personaje”, bookhub.ro, 1 iulie 2021

Foto: Anastasia Atanasoska