class="">V.I.P. – Very Isolated Person

V.I.P. – Very Isolated Person

12 noiembrie | 19:30 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de vineri, 12 noiembrie, de la ora 19.30, până vineri, 12 noiembrie, ora 20.30. LIVE/Redare unică prin platforma ZOOM și preluată pe www.fnt.ro. Accesul spectatorilor s-a făcut online, prin înscriere la acest link.

Cei care s-au înscris au primit notificări înainte de începerea spectacolului și instrucțiuni de acces în webinar. Spectacolul s-a jucat în limba germană cu traducere în limba română și engleză. Publicul a rămas pe tot parcursul spectacolului anonim. Pentru o experiență cât mai bună, a fost recomandată instalarea aplicației ZOOM pe calculator și urmărirea spectacolului la căști. Spectacolul a putut  fi vizionat și live pe această pagină, însă pentru o experiență completă de vizionare am recomandat înscrierea pe linkul de mai sus.

Click aici pentru a te înscrie ca spectator pe ZOOM

Adaptare liberă după Pescărușul de A.P. Cehov

Traducere de Olga Török

Distribuția:

Nina: Olga Török

Concept: Paula Lynn Breuer și Olga Török

Video: Cristian Ienciu, Ovidiu Zimcea

Asistența de regie: Silvia Török

Dramaturgie: Rudolf Herbert

Machiajul: Bojita Ilici

Teatrul German de Stat Timișoara

Durata: 1 h

Vârsta recomandată: 12 +

Spectacol în limba germană cu traducere în română și engleză

Nominalizare la Gala Premiilor UNITER 2021, la categoria „Cel mai bun spectacol de teatru TV/ Teleplay”.

https://www.teatrulgerman.ro/ro/reprezentatii/vipveryisolatedperson3/

O actriță, Olga Török, o joacă pe Nina, tânăra din drama cehoviană, care e, la rândul ei, actriță. Nina, care își destăinuie experiențele dureroase și în același timp poate privi încrezătoare în viitor, ridică întrebări la care Olga își dorește răspunsuri. Ce înseamnă meseria actorului dacă teatrul trece în online și sala de spectacol rămâne goală? Cât de bine poți rezista în timpul „distanțării sociale”? Cum percepe publicul un spectacol în care lipsește întâlnirea reală dintre actor și spectator? Nina povestește și Olga pune întrebări. Sau e invers, Nina pune întrebările în timp ce Olga, împreună cu publicul, caută răspunsuri? Pentru că și spectatorii sunt invitați în acest spectacol interactiv, la dialog cu Nina/Olga.

„«V.I.P. – Very Isolated Person» este un statement artistic despre dificultatea gestionării perioadei pandemice de către artiști. Acest spectacol s-a născut în online, pe ZOOM, din nevoia de exprimare și de experimentare a unei noi forme și a unei noi posibilități de a ne apropia de public. Interactivitatea spectacolului și destăinuirea propriilor experiențe fac ca spectatorii să se simtă destinatarii acestei producții.

Nina din Pescărușul lui Cehov intră în dialog cu Olga. Nevoia de a juca o au amândouă. De aici se dezvoltă o întrepătrundere organică între real și ficțiune. „Noile forme” despre care vorbește Treplev (personajul cehovian) își găsesc rezonanța în V.I.P. – Very Isolated Person. Munca la acest spectacol se transformă odată cu timpul pe care îl trăim, este o mărturie a prezentului.” – Olga Török, actriță și regizoare

Foto: Ovidiu Zimcea