class="">A treisprezecea noapte. Spectacol-coupe de Nicu Alifantis

A treisprezecea noapte. Spectacol-coupe de Nicu Alifantis

27 octombrie | 20:00 – Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu”

“Va fi o poveste. O poveste, nici lungă nici scurtă, nici veselă nici tristă, ci doar o poveste, despre muzica unor spectacole, despre spațiul sonor al acestora. O întoarcere în timp, la teatrele, actorii, regizorii, scenografii, coregrafii, la oamenii deosebiți pe care i-am întâlnit și pe care nu-i pot uita. 118 spectacole, 54 de teatre, 61 de regizori,  nu sunt doar niște cifre, sunt, într-un fel, răsplata osanalelor închinate Euterpei, Terpsihorei şi Thaliei. O permanentă zbatere între curte și grădină pe scândura netedă, alunecoasă a scenei, aidoma alergatului pe puntea unei nave între pupa și prora în plină furtună….”

CUMPĂRĂ BILETE

“Pentru mine este mai mult decât un spectacol, este  un legământ artistic, între prieteni nepereche care sfidează timpul şi legile acestuia. Consider că, după 45 de ani minunați petrecuți în această familie deosebită a teatrului românesc, în care am beneficiat pe deplin de iubirea, respectul și încrederea colegilor mei, am astăzi deosebita onoare de a le mulțumi din toată inima.

În rest sunet, lumini, paiete, sclipici, emoții, trăiri, nisip, apă, vânt… După tot ce-a fost rămâne Artistul, fir de nisip cernut cu grijă și lăsat acolo, pe plaja pustie printre scoici și alge pentru a fi găsit, poate anul viitor, poate altădată, poate niciodată…

Ca nisipul artiștii sunt… Stingem lumina și dăm liniștea mai tare. Ca un ecou, rămâne cântecul de-aproape peste cea de-a treisprezecea noapte.” (Nicu Alifantis)

O producție a Festivalului Național de Teatru

 

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI