class="">EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE MARIANA MIHUȚ

EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE MARIANA MIHUȚ

24 octombrie | 18:00 – Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei” (Vernisaj)

20-30 octombrie | Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”

Teatrul Bulandra. Sala Izvor.  Un loc greu de trecerile personalităţilor uriaşe din lumea teatrului. Foaierul care are deasupra lui fostul Institut de Teatru – un spaţiu al amintirilor şi experienţelor consistente din anii de glorie ai formării nucleului solid al teatrului românesc.

Mariana Mihuţ – palmares senzaţional de roluri. Ȋncercarea mea de a le intui pe cele “de suflet”, pe lângă cele foarte mari.  Ȋn arhivă – fotografii mici ale unor mari roluri.

Ȋntâi de toate, e o muncă de restaurator al numeroaselor poze vechi, trunchiate, neclare. Apoi, e selecţia şi încercarea de a “spune” cât mai mult, de a lasa să se înţeleagă ceea ce poate nu se vede la prima vedere. Roluri mari şi parteneri pe măsură. Regizori importanţi care au făcut, la vremea aceea, distribuţii de elită.

Miza expoziţiei este dimensiunea printurilor şi diversitatea personajelor jucate. Este o galerie de Ipostaze Mariana Mihuţ. Un traseu fluid pe parcursul căruia se adaugă, fotografie după fotografie, mereu o altă Mariana Mihuţ, surprinzătoare, fantastică, nouă. O femeie de o frumuseţe şi feminitate fără margini, o actriţă total dedicată unui rol, absorbită complet de trăire. Poze de început de carieră – o frumuseţe ingenuă, pură, cu toţi porii deschişi, absorbind tot. Rolurile se adună, se aşează, apar faţetele, apare surpriza: Mariana Mihuţ poate fi gravă, taioasă, aspră uneori. E exemplificarea clară a unui actor care intră în rol, cum ai intra într-o altă lume, unde nu-ţi mai aparţii. Unde rolul te locuieşte. Asta mi-au transmis imaginile.

Supradimensionarea fotografiilor are ca punct culminant o mare suprafaţă printată, cu imagini din Furtuna. Mariana Mihuţ privind peste umăr. Către ce? Către sine, poate. De o frumuseţe de neuitat, pentru cine a văzut-o în spectacol, perfectă şi de neclintit în acest rol-emblemă.

Mariana Mihuţ vine de departe, vine din lumea lui Ciulei şi al lui Toma şi a lui Pittiș, a lui George. Vine dintr-o lume a perfecţiunii actoriceşti.

Dar masura acestei mari actriţe se vede azi, când, perfect adaptată noilor curente în materie de spectacol e dorită si preţuită de regizori actuali. Joacă azi pe scenă cu aceeaşi iubire, pasiune, totală dedicare. Cu aceeaşi frumuseţe. (Irina Tapalagă, curator)

Program de vizitare: 11:00 – 19:00

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI