class="">HOP în FNT. Spectacol al concurenților Galei Tânărului Actor HOP, ediţia 2017

HOP în FNT. Spectacol al concurenților Galei Tânărului Actor HOP, ediţia 2017

28 octombrie | 19:00 – Teatrul ACT

Gala Hop reprezintă singurul festival/competiţie de arta actorului din România, cu un istoric bogat de peste 20 de ani! Deşi sunt străin de ideea de competiţie între artişti, recunosc că în centrul meseriei noastre se află Agon-ul. Lupta cu tine însuţi, cu personajul, cu surprinderea Vieţii în Formă, cu autorul, cu regizorul, cu însuşi publicul. O luptă ce ne ajută să ne autodepăşim, să devenim mai buni ca oameni şi artişti, să contribuim substanţial la dezvoltarea artei noastre!

Mai multe informații despre GALA HOP 2017 găsiți aici.

(Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile)

Primul pas spre dezvoltare este conştientizarea stadiului în care te afli, indiferent cât de dureros şi greu ar fi acest lucru. Pentru asta ai nevoie de Întâlniri şi de un mare curaj. Curaj fără de care nicio creaţie nu poate exista. Creaţia este prin esenţă un act de curaj, o acţiune de voinţă şi nu un simplu moment de inspiraţie.

Deşi timpul extrem de scurt al zilelor de concurs propriu-zis nu permite o reală modificare a atitudinilor, sunt convis că impactul puternic cu propria imagine devine un sâmbure germinator în personalitatea tinerilor creatori. Gala Hop este singura oportunitate de a sărbători Începutul, de a pune bazele unui statement al generaţiei tinere, de a împărtăși căutările artistice și umane.

Este o șansă de împărtășanie colectivă, de afirmare a crezului artistic și stilistic al unor artişti la început de drum, singura șansă de a reaminti Cetăţii că sunt puternici și importanţi. Este singurul moment, asemănător momentului Creaţiei, în care Începutul poate genera solidaritatea unei întregi bresle, momentul în care energiile, strădaniile și inventivitatea actorilor tineri și a mentorilor lor pot crea o altă lume, momentul plin de speranţă de care avem atât de mare nevoie atât noi, cei care suntem la apusul carierei, obosiţi și vlăguiţi de lupta pentru idealurile noastre, cât și tinerii colegi însetaţi de autoexprimare. Tinerii actori sunt responsabili de autenticitatea, profesionalismul, valoarea și sinceritatea acestui moment. Numai ei pot crea din Gala Hop ceea ce ne dorim cu toţii, o competiţie profesională de cel mai înalt nivel.

Miklós Bács, Director Artistic

Cu:

Adrian Dima

Blanca Doba

Cosmina Olariu

Mihai Nițu

Dan Pughineanu

Georgiana Visan   

Marcela Nistor

Maria Mitu

Paul Radu

Stefan Craiu

Theodora Sandu

Cosmin Stănilă

Irina Sibef

Nicole Burlacu

Alexandru Mihai Popa

Radu Dogaru

Adriana Aldea

Alexandru Cătănoiu

Oana Predescu

Eliza Teofănescu

Coordonatori regie: Daniel Chirilă şi Ştefan Lupu
Durata: 2 h (fără pauză)
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI