class="">Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski (Nottara)

Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski (Nottara)

21 octombrie | 18:00 – Teatrul Nottara, Sala George Constantin

22 octombrie | 19:00 – Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Într-o comunitate rurală, tradițională, dintr-un sat tipic, în care nimic extraordinar care să disturbe ritmul monoton al vieții nu pare a fi posibil, iubirea, ura, afecțiunea și violența capătă forme extreme, de o intensitate năucitoare, care va schimba pentru totdeauna destinul sătenilor.

CUMPĂRĂ BILETE

INFORMAȚII

Povestea din Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski se centrează pe viața a trei personaje, legate între ele cu un fir pe care numai moartea îl poate dezlega. Liuska este măritată cu Kolea, un bărbat violent și alcoolic, iar Serghei, polițistul satului, îndrăgostit de Liuska de mulți ani, încearcă să își recâștige dragostea pierdută, atunci când aude că soțul Liuskăi a dispărut. Un loc în care, în mod obișnuit, nu se întâmplă nimic – oamenii sunt adesea abrutizați de o viață dură, muncită, bărbații sunt violenți, iar femeile devin victime tăcute – ajunge să ascundă drame nebănuite. Până unde te poți lăsa purtat de furie și care sunt consecințele? Ce mai înseamnă iubirea într-un mediu care modelează relațiile după suflul brutal, ascuțit al vieții trăite fără un dram de frumos, în sărăcie? Poți scăpa nemutilat într-o societate în care violența este norma? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le suscită spectacolul regizat de Evghenia Berkovici.

O dramă în care autorul și-a propus să exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei, Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societăți rurale, în care totul se trăiește la alte intensități, ci și o reflectare a comportamentelor umane ce devin disproporționate, prevestind o tragedie, atunci când oamenii sunt puși în situații-limită.

Traducerea: Raluca Rădulescu

Distribuția:

Liuska, soţia lui Kolia: Ada Navrot

Serghei: Ion Grosu

Kolia: Dani Popescu

Ivan: Sorin Cociş

Olga Borisovna, mama Liuskăi: Anca Bejenaru

Lidia Fiodorovna, mama lui Serghei: Anda Caropol

Nastia, soţia lui Ivan: Sorina Ştefănescu

Maşka, vânzătoare: Carmen Florescu

Ciubasov: Vlad Trifaș

Olga, iubita lui: Carmen Lopăzan (20 oct) / Raluca Jugănaru Grosu (21 oct)

Regia: Evghenia Berkovici

Scenografia: Ksenia Sorokina

Muzica originală: Vlad Trifaș

Durata: 2 h (fără pauză)

 Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Spectacol cu traducere în limba engleză

Teatrul „Nottara”, București

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI