class="">PANTOFUL DE TEATRU

PANTOFUL DE TEATRU

22 octombrie | 12:00, Galeria Kube Musette (Vernisaj)

20 – 30 octombrie | Galeria Kube Musette

Păstrând tradiţia colaborării cu Festivalului Naţional de Teatru, Galeria Kube Musette de pe Calea Victoriei este şi în acest an gazda unei expoziţii inedite: pantoful de teatru.

Un personaj în sine, pantoful poate dezvălui cele mai intime şi discrete semne ale personajului care-l poartă, atitudini, tensiuni, mister. Înzorzonat sau doar utilitar, voit frust sau regal de-a dreptul, pantoful e un element care atrage întotdeauna privirea spectatorului şi contribuie esenţial la definirea, la caracterul şi echilibrul personajului întruchipat.

Expoziţia de faţă este rezultatul incursiunii în laboratorul de creaţie a patru scenografi de mare anvergură: Doina Levintza, Lia Manţoc, Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar. Căutările artistice ale fiecăruia au dus la crearea câte unei opere de autor, al cărei concept, viziune şi limbaj sunt personale şi definitorii pentru arta fiecăruia. În consultările preliminare acestui eveniment nu au existat niciun fel de îngrădiri, obligaţii ori limitări artistice. Colaje, schiţe, pantofi în ronde bosse sau orice altă iniţiativă a bogatei imaginaţii specifice acestor mari creatori însumează o expoziție unică, ce evoluează pe linia modernistă promovată de galerie, fiind un elogiu scenografic adus acestui esenţial element de legătură a Actorului cu Scândura…

Astfel că publicului vizitator nu-i rămîne decît să aplaude intrarea în scena sui-generis de la Kube Mussette a Pantofului de Teatru!

Galeria Kube Musette, Calea Victoriei, nr. 114

Program de vizitare: 11:00 – 19:00

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI