class="">WORKSHOP DE DANS CONTEMPORAN cu ANA MARIA LUCACIU

[lxa_breadcrumbs]

WORKSHOP DE DANS CONTEMPORAN cu ANA MARIA LUCACIU

22, 23, 24, 25, 26 octombrie | HUB FNT, Sala Cinetic

[featured_img]

[gallery_stuff]

Prezentă în festival cu spectacolul de dans Slightly Off Stage realizat împreună cu Nathan Griswold, Ana Maria Lucaciu va susţine un workshop de dans contemporan dedicat actorilor, actorilor-dansatori, și coregrafilor din România, în care va împărtăşi din vasta sa experienţă de dansator, coregraf şi performer.

Intrare liberă

[same_day_events_link]

Ana Maria Lucaciu s-a născut la București. La vârsta de 11 ani, a primit o bursă din partea Şcolii Naţionale de Balet din Canada, unde şi-a desăvârşit educaţia în domeniul dansului. După absolvire, s-a alăturat Baletului Naţional al Canadei şi a dansat cu Baletul Regal Danez, Baletul Augsburg (Germania), Compania Portugheză de Dans Contemporan (Lisabona). Cea mai recentă colaborare a sa a fost cu Cedar Lake Contemporary Ballet din New York, alături de care a rămas şapte ani. Lucaciu a dansat şi a creat spectacole de dans cu nume recunoscute ale dansului contemporan precum Ohad Naharin, Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, Alexander Ekman, Jo Stromgren, Sidi Larbi Cherkaoui şi mulţi alţii. Ea deţine o diplomă de licenţă în arte frumoase de la Empire State College. Ana Maria colaborează cu numeroşi artişti şi multe companii din Statele Unite şi din Europa și are o activitate freelance intensă ca dansatoare şi coregrafă. Predă balet, dans contemporan si ateliere de improvizaţie.

În prezent lucrează alături de coregraful suedez Alexander Ekman la noi creaţii și îi montează piesele în întreaga lume.

„Atelierul de improvizaţie ghidată pe care îl ofer foloseşte imaginile şi senzaţiile pentru a deschide şi a explora posibilităţile corporale şi mentale personale. Nivelul de dificultate depinde de fiecare participant, care va putea alege cât de mult sau cât de departe să-şi împingă limitele, în funcţie de dorinţă şi de limitele sale fizice. Atelierul propune ca motivaţie curiozitatea şi nu ambiţia, scopul declarat fiind acela de a ne bucura cât mai mult de potenţialul fizic încă nefolosit, pe care fiecare îl va decoperi în el însuşi. Şi să ne bucurăm cât mai mult de fiecare moment.” (Ana Maria Lucaciu)