class="">Consiliul regional european al Institutului Internațional de Teatru (ITI)

[lxa_breadcrumbs]

Consiliul regional european al Institutului Internațional de Teatru (ITI)

27 și 28 octombrie | 10:00 – 16:00 – Hotel Minerva

[featured_img]

[gallery_stuff]

Pentru prima dată, centrele naționale europene ale Institutului Internațional de Teatru (ITI), cea mai extinsă rețea ale artelor performative, se întâlnesc pentru a dezvolta strategia unei colaborări, schimb de bune practici, internaționalizare. Reuniunea va avea loc la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru, ca rezultat al unei munci laborioase depuse de-a lungul anilor de către UNITER – centrul ITI din România.

Intrare liberă

[same_day_events_link]

Anul 2018 marchează a 70-a aniversare a Institutului Internațional de Teatru, care a luat ființă în 1948. ITI a fost creat la inițiativa primului Director General al UNESCO, Sir Julian Huxley, și a dramaturgului și scriitorului JB Priestly, la sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial și la începutul Războiului Rece, când Cortina de Fier a divizat Europa în Est și Vest.

Scopul fondatorilor ITI a fost acela de a pune bazele unei organizații aliniate la scopurile declarate ale UNESCO în domeniul culturii, educației și artelor, și care să-și canalizeze inițiativele spre îmbunătățirea statutului tuturor membrilor din domeniul artelor performative.

Planul lor a fost crearea și dezvoltarea unei organizații care să creeze platforme pentru comunicare la nivel internațional și pentru implicare în educație în artele spectacolului, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, dar și pentru folosirea artelor performative pentru înțelege reciprocă și pace.

ITI a devenit cea mai mare organizație a artelor performative din lume, cu peste 90 de centre răspândite pe toate continentele.