class="">COTIDIANUL / Marina Constantinescu: “Teatrul este pentru mine felul în care îmi trăiesc propriile poveşti, amestecându-le zi şi noapte cu ale celorlalţi”

COTIDIANUL / Marina Constantinescu: “Teatrul este pentru mine felul în care îmi trăiesc propriile poveşti, amestecându-le zi şi noapte cu ale celorlalţi”

Criticul de teatru Marina Constantinescu, selecționer unic al FNT 2018, în dialog cu Magdalena Popa Buluc.

18 octombrie 2018,  FNT în presă

“Teatrul este pentru mine felul în care îmi trăiesc propriile poveşti, amestecându-le zi şi noapte cu ale celorlalţi”

Criticul de teatru Marina Contantinescu, un fin analist, în calitate de director artistic şi unic selecţioner, ne prezintă noutăţile acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru.

”Cultura este o formă de înnobilare a spiritului. Mărturiseai: „Cultura este un fel de Gulliver care se plimbă printre mărunţei”. În cei 28 de ani de existenţă, FNT-ul a devenit un brand, o oglindă a scenei contemporane. În An Centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în 11 zile de festival. Ca director al Festivalului, cu o experienţă fabuloasă, acumulată în timp, ai încercat să introduci un alt fel de a privi fenomenul teatral, ieşit din clişee, îmbinând teatrul cu dansul, cu muzica, cu pictura, cu designul de modă.”
Citiți interviul integral în COTIDIANUL