class="">Două expoziții, producții ale FNT, prezentate la Alba Iulia, în Festivalul Povești

Două expoziții, producții ale FNT, prezentate la Alba Iulia, în Festivalul Povești

Expoziția de fotografie Mariana Mihuț și expoziția Căciuleanu, ambele producții ale Festivalului Național de Teatru (la edițiile din 2017 și 2016, sub directoratul Marinei Constantinescu), vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Povești, care are loc la Alba Iulia, între 7 și 13 mai 2018. Curatoarea celor două expoziții este Irina Tapalagă.

5 mai 2018,  Stiri

Expoziția de fotografie Mariana Mihuț va avea vernisajul luni, 7 mai 2018, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia, și va putea fi văzută între 7 și 13 mai.

„Miza expoziţiei este dimensiunea printurilor şi diversitatea personajelor jucate. Este o galerie de Ipostaze Mariana Mihuţ. Un traseu fluid pe parcursul căruia se adaugă, fotografie după fotografie, mereu o altă Mariana Mihuţ, surprinzătoare, fantastică, nouă. O femeie de o frumuseţe şi feminitate fără margini, o actriţă total dedicată unui rol, absorbită complet de trăire. Poze de început de carieră – o frumuseţe ingenuă, pură, cu toţi porii deschişi, absorbind tot. Rolurile se adună, se aşază, apar faţetele, apare surpriza: Mariana Mihuţ poate fi gravă, taioasă, aspră uneori. E exemplificarea clară a unui actor care intră în rol, cum ai intra într-o altă lume, unde nu-ţi mai aparţii. Unde rolul te locuieşte. Asta mi-au transmis imaginile.

Mariana Mihuţ vine de departe, vine din lumea lui Ciulei şi al lui Toma şi a lui Pittiș, a lui George. Vine dintr-o lume a perfecţiunii actoriceşti.

Dar măsura acestei mari actriţe se vede azi, când, perfect adaptată noilor curente în materie de spectacol e dorită si preţuită de regizori actuali. Joacă azi pe scenă cu aceeaşi iubire, pasiune, totală dedicare. Cu aceeaşi frumuseţe“ – Irina Tapalagă, curatoarea expoziției.

Vernisajul expoziției Căciuleanu va avea loc sâmbătă, 12 mai, la ora 18.20, în foaierul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Expoziția dedicată lui Gigi Căciuleanu, celebrul dansator și coregraf, e ca un spectacol, în care vezi zborul – înălțarea, plutirea, coborârea. Toate acestea și multe, multe stări pot fi citite în imaginile aflate pe panouri.

„Am întâlnit un dansator, un coregraf, un poet, un grafician, un profesor și, mai mult de atât, am întâlnit un om modest, foarte generos. Am întâlnit un artist – acesta e un cuvânt foarte important pentru mine” – Irina Tapalagă, curatoare.

Expoziția poate fi văzută între 7 și 13 mai, la Casa de Cultură a Studenților.

Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, va primi un premiul special în cadrul Galei Premiilor UNITER, care se desfășoară pe 7 mai, de la ora 20.00, la Alba Iulia.

Click pe imagini pentru o galerie foto cu expoziția dedicată Marianei Mihuț la Alba Iulia.