class="">Evenimente caritabile în Festivalul Național de Teatru 2018

[lxa_breadcrumbs]

Evenimente caritabile în Festivalul Național de Teatru 2018

[post_author]

[featured_img]

[gallery_stuff]

Și în acest an, Festivalul Național de Teatru propune iubitorilor artelor spectacolului câteva evenimente speciale, susținute de mari artiști români, fondurile adunate din vânzarea biletelor urmând a fi direcționate în regim caritabil către campaniile umanitare „Artiștii pentru Artiști” și „Dăruiește Viaţă – construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România”.

[post_published],  [post_category]

Astfel, melomanii sunt invitați la un Concert extraordinar susținut de Orchestra KamerArt, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, care va avea loc joi, 26 octombrie de la ora 18:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

KamerArt Orchestra este un ansamblu cameral ce îi are în componenţă pe unii dintre cei mai talentaţi tineri instrumentiști români. Valoarea tinerilor muzicieni este susţinută și de cele peste 300 de premii naţionale și internaţionale obţinute de membrii orchestrei. Aceștia au colaborat cu orchestre precum Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra Camerata Regală sau Kamerata Stradivarius, marea majoritate fiind membri ai Orchestrei Române de Tineret. Tinerii muzicieni au avut numeroase concerte şi turnee, au cântat pe scene reprezentative din România, Germania, Austria, Franţa, Italia, Spania, China sau Singapore.

Prin acest concert, Festivalul Naţional de Teatru susţine, pentru al doilea an consecutiv, „Dăruiește Viaţă” & „Bursa de fericire” și sprijină campania de strângere de fonduri pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Turnarea fundaţiei a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti, iar campania de strângere de fonduri continuă, Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” propunându-și să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambiţios proiect de responsabilitate socială. Spitalul „Dăruieşte Viaţă” va avea o suprafaţă de 12.000 mp şi va include, pe lângă compartimentele de oncologie şi radioterapie, un bloc operator modern, secţii de terapie intensivă, chirurgie şi neurochirurgie.

Asociația „Dăruiește Viaţă” se dedică cu precădere identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România. Pe lângă proiectul major derulat, activitatea asociației se concentrează asupra modernizării și dotării clinicilor din întreaga țară, în special a secțiilor de oncologie, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru că șansele lor de vindecare să crească.

Un alt eveniment propus iubitorilor muzicii este cel intitulat MEMORABILIA – un Concert-lansare susținut de Nicu Alifantis alături de trupa FragileBand, care face parte din seria Theatre Music Collection dedicată celor 45 de ani de activitate a artistului. Evenimentul va avea loc în Sala Liviu Ciulei a Teatrului „L.S. Bulandra” (Bd. Schitu Măgureanu nr.1), în data de 26 octombrie 2018, de la ora 20:00. Prin organizarea acestui concert, Festivalul Naţional de Teatru susţine Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” – inițiat de UNITER în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din întreaga ţară.

Memorabilia e un spectacol plăpând, gingaș, firav, delicat, în care am pus laolaltă instrumentele vii, acustice, vibrând cu emoție, aidoma fibrelor pline de viață din care au fost zămislite, cu poezia ce erupe cu delicatețe sau cu vigoare născând sentimente, iubiri, trăiri, patimi, întâlniri, despărțiri, aidoma existenței noastre. Ce-a ieșit din această alchimie? Muzica muzicilor de teatru, o adiere, o mângâiere, un elixir al vieții, care, sper din tot sufletul, să vă bucure.” Nicu Alifantis

Ediţia cu numărul 28 a Festivalului Naţional de Teatru va găzdui, pentru a patra oară, o iniţiativă de succes, lansată în 2014. licitația „DĂRUIND, VEI DOBÂNDI / FNT – un gând de recunoștință pentru artiști”. Preocupat în aceeaşi măsură de valoare şi de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic, Festivalul Naţional de Teatru organizează împreună cu Casa de licitații Artmark o licitaţie caritabilă în care peste 80 de obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, au fost oferite de către artişti de seamă ai momentului spre a fi supuse unei licitații publice.

Aceasta se va desfășura luni, 29 octombrie, începând cu ora 17:00 și va fi deschisă atât celor ce vor fi prezenți la sediul Galeriilor Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă (Str. C.A. Rosetti, nr. 5), cât și on-line, prin programul ARTMARK LIVE – o platformă de licitare în timp real prin Internet, care vă permite să licitaţi de la distanţă într-un mod sigur, comod şi discret. Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, care a fost instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi.

Aflată în cel de-al zecelea an de existență, Casa de licitații Artmark este liderul pieţei de artă din România (cu peste 35.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din vânzările la nivel național).

Obiectele donate pot fi văzute pe site-ul www.fnt.ro.

Vă așteptăm în Festival!