class="">Iisuşii mei de George Banu, fotografii Mihaela Marin, Editura Nemira, 2018

Iisuşii mei de George Banu, fotografii Mihaela Marin, Editura Nemira, 2018

21 octombrie | 16:00 – HUB FNT, sala Semantic

„A privi de aproape un Iisus, nopţi de-a rândul, mi se pare a fi un act sinonim cu murmurarea indefinită a lui „A fi sau nu a fi”, auzită în întunericul sălilor de teatru.”

Intrare liberă
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Pornind de la un Iisus baroc din America latină şi de la altul modern, sculptat de Apostu şi oferit de Andrei Şerban, George Banu a adunat, în cartea „Iisuşii mei”, publicată de Editura Nemira, o splendidă familie de Iisuşi culeşi în lume, vechi sau recenţi, îndepărtaţi sau apropiaţi, martiri crucificaţi sau prunci inocenţi.

Graţie colaborării cu fotografa Mihaela Marin,  criticul de artă George Banu îi prezintă, în cartea „Iisuşii mei”, pe Iisuşii de care s-a înconjurat, în casa sa, şi-şi mărturiseşte atracţia pentru Ei nu atât ca figuri religioase, cât ca manifestări ale sacrului de proximitate, amprente înscrise în spaţiul laic, pe peretele biroului sau în camerele casei. „Iisuşii mei” devine o meditaţie actuală despre necesitatea artei sacre ca permanentă invitaţie la depăşire de sine. Ea serveşte de refugiu rarilor însinguraţi ai lumii moderne. Şi de consolare contra deprimării care ameninţă peste tot. Arta de ajutor!, se arată în prezentarea volumului publicat de Editura Nemira.

Va vorbi Marina Constantinescu.