class="">Mariana Mihuț, la Alba Iulia: ”Pe scenă sunt eu cea adevărată”

Mariana Mihuț, la Alba Iulia: ”Pe scenă sunt eu cea adevărată”

Luni, 7 mai, cu câteva ore înainte de Gala Premiilor UNITER 2018, la Galeriile de Artă din Alba Iulia s-a desfășurat vernisajul expoziției „Ipostaze Mariana Mihuț”, în prezența actriței.

11 mai 2018,  Stiri

Curatoriată de Irina Tapalagă și realizată în cadrul Festivalului Național de Teatru 2017, expoziția care are în centru personalitatea scenică a actriței Mariana Mihuț a ajuns la Alba Iulia, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Povești. Actrița, prezentă la Alba Iulia unde în aceeași zi primea premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal, a pășit în fața publicului cu emoție și eleganță, alături de Ioana Bogățan, directorul Teatrului Princhindel din Alba Iulia și al Festivalului Povești.

„De mai bine de jumătate de veac o putem vedea pe scenă – niciodată aceeași și de fiecare dată altfel, surprinzătoare. Mariana Mihuț, o actriță uriașă”, astfel începeau rândurile de prezentare semnate de Irina Tapalagă. „Joacă azi pe scenă cu aceeași iubire, pasiune, (…), cu aceeași frumusețe”, își încheia prezentarea curatoarea expoziției.

„Vă mulțumesc din suflet”, a spus actrița Mariana Mihuț adăugând: „Expoziția este superbă, este minunată, nici nu știam că s-au adunat atâtea fotografii. Sigur că nu sunt toate rolurile. Dar în afară de scenă eu nu știu ce să vă spun. Eu nu sunt absolut deloc interesantă în viața de toate zilele. Nu am povești cu care să vă uluiesc. Sau am, dar nu știu să le povestesc. Știu să vorbesc numai pe scenă cu adevărat. Acolo sunt eu cea adevărată, dacă vă vine să credeți. Și lucrurile pe care le simt cu adevărat am curajul să le spun numai pe scenă. Aceste fotografii sunt superbe, dar parcă nu sunt eu (râde). V-aș invita să veniți la teatru de câte ori se poate și de câte ori putem veni la dumneavoastră. Sau dacă veniți la București, vă așteptăm și acolo. Nu știu să vă spun nici întâmplări vesele, deși le am, nici triste, deși le am și pe astea, din păcate”.

Cu amabilitatea-i caracteristică, actrița a invitat apoi publicul să-i adreseze întrebări.

„Vă spun, eu cea adevărată sunt acolo, pe scenă. Aici, în viața de toate zilele sunt un om timid și nu știu ce aș putea să vă spun (…) decât să vă mulțumesc din suflet că ați avut generozitatea de a veni împreună cu noi aici”, astfel s-a încheiat întâlnirea actriței Mariana Mihuț cu publicul din Alba Iulia, care a doua zi o putea vedea în spectacolul „Regele moare”, montat de Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Național din București, pentru care Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc obțineau în acest an premiile pentru Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER, găzduită de orașul Marii Uniri.

„În afară de scenă eu nu știu ce să vă spun. Eu nu sunt absolut deloc interesantă în viața de toate zilele. Nu am povești cu care să vă uluiesc. Sau am, dar nu știu să le povestesc. Știu să vorbesc numai pe scenă cu adevărat. Acolo sunt eu cea adevărată, dacă vă vine să credeți.”

Mariana Mihuț

Fotografii: Florin Biolan