class="">Paula Niculiță

Paula Niculiță

 

 

Paula Niculiță a absolvit secția de Actorie a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București, la clasa prof. univ. Gelu Colceag.

Din 2001 este angajată la Teatrul Odeon, unde a debutat în spectacolul Genocid sau ficatul meu e fără rost de Werner Schwab, regia Sorin Militaru. De atunci a interpretat peste 25 de roluri. A colaborat cu regizorii: Sorin Militaru, Beatrice Rancea, Lázsló Bocsárdi, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Radu Afrim, Theo Herghelegiu, Peter Kerek, Dinu Cernescu și Mihai Măniuțiu.

În stagiunea actuală o puteți vedea în spectacolele: Gaițele de Al. Kirițescu, Pyramus & Thisbe 4 You după W. Shakespeare, Liniște! Sărut. Acțiune! după Tom Dicillo, Casanova după Memoriile lui J. Casanova de Seingalt , Trei generații de Lucia Demetrius, Svejk după J. Hasek, Titanic Vals de Tudor Mușatescu și Jurnalul lui Robinson Crusoe după Gellu Naum.

A participat la workshop-urile conduse de David Esrig la Burghausen (2012) și Yuri Kordonski la Teatrul Național București, Masterclass FNT (2017).

A fost distinsă cu Premiul pentru tânără interpretă la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Brașov pentru rolul Desiree din spectacolul Genocid sau ficatul meu e fără rost (2002) și cu
Mențiune pentru interpretare la Festivalul Național de Comedie, Galați, pentru rolul Margareta din Gaițele de Al. Kirițescu (2002).

 

Studii

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București, Facultatea de Teatru, secția Actorie, clasa prof.univ. Gelu Colceag

Activitate profesională

Din 2001 actriță la Teatrul Odeon

 

Roluri în teatru

Teatrul Odeon

 

Colaborări

  • Miţa Baston în D’ale carnavalului de I.L. Caragiale, regia Gelu Colceag, Studioul de Teatru “Casandra”, București (rol de absolvire)
  • Cati în Ofertă de serviciu de Lia Bugnar și Dana Magdici, regia Doru Ana și Gelu Colceag, Studioul de Teatru “Casandra “, București și Club „Prometheus”
  • Elena Sergheevna în Doamnei profesoare, cu dragoste de Liudmila Razumovskaia, regia Radu Apostol, Studioul de Teatru “Casandra”, București
  • Louis în Comando către moarte de Alfonso Sastre, regia Radu Apostol și Alexandru Berceanu, Teatrul “Geo Bogza”, Câmpina

 

Workshop-uri

  • În căutarea Teatrului Existențial – Atelier conceput și condus de către prof. dr. David Esrig, Burghausen, 2012
    Cehov/Kordonsky. Laborator de teatru – Masterclass FNT, Teatrul Național București, 2017

 

Premii

  • Premiul pentru tânără interpretă la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Brașov pentru rolul Desiree din spectacolul GENOCID SAU FICATUL MEU E FĂRĂ ROST (2002)
  • Mențiune pentru interpretare la Festivalul Național de Comedie, Galați, 2002 pentru rolul Margareta din GAIȚELE de Al. Kirițescu