class="">POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE, inspirată de Tsuruya Nanboku al IV-lea

POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE, inspirată de Tsuruya Nanboku al IV-lea

28 octombrie| 18:00 – Fabrica de Cultură, SIBIU

Povestea prințesei Sakura (floare de cireș) a suferit, de-a lungul timpului, mai multe transformări, pornind de la varianta originală care datează din anul 1817, până la cea mai cunoscută dintre variante, din 1967, de la Teatrul Național din Tokyo.

CUMPĂRĂ BILETE (Sibiu)
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Distribuția:

Ofelia Popii, Iustinian Turcu, Dana Taloș, Adrian Matioc, Diana Văcaru Lazăr, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacșu, Pali Vecsei, Vlad Robaș, Veronica Popescu, Cristina Stoleriu, Alexandru Malaicu, Codruța Vasiu, Serenela Mureșan, Johanna Adam, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Oana Marin, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Fabiola Petri, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Cristina Blaga, Ștefania Marola, Eduard Pătrașcu, Mihai Coman, Viorel Rață, Liviu Vlad, Cătălin Neghină, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu, Alin Turcu

Scenariu de Silviu Purcărete, inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea

Traducerea din limba engleză : Eugen Gyemant

Regia : Silviu Purcărete

Asistenţi regie : Eugen Gyemant, Sanda Anastasof

Scenografia : Dragoș Buhagiar

Asistent scenografie : Iuliana Gherghescu

Decorul și costumele : Dragoș Buhagiar

Muzica originală : Vasile Șirli

Face Design: Minela Popa

Durată: 2 h 40 min (cu o pauză)

“Radu Stanca” National Theatre, Sibiu

Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă

Bilete disponibile pe www.tnrs.ro

Tsuruya Namboku al IV-lea a scris în ultimii 25 de ani din viață peste 100 de piese de teatru, iar una dintre cele mai importante este cea care spune povestea prințesei Sakura.
Autorul era faimos pentru readucerea în atenția publicului a pieselor kabuki cunoscute din secolul al XVII-lea și pentru inovare în tradiția kabuki.Prințesa Sakura este eroina a numeroase piese kabuki și bunraku, dar Namboku este cel dintâi care o aduce în prim-plan.

Povestea debutează în momentul în care Seigen, starețul unui templu, se îndrăgostește de tânărul său discipol, Shiragiku. Fiind condamnați la o viață de iubire imposibilă, preotul și ucenicul său hotărăsc să se sinucidă. Tânărul moare, preotul supraviețuiește. Șaptesprezece ani mai târziu, când Prințesa Sakura vine la templu pentru a se călugări, Seigen recunoaște în ea reîncarnarea feminină a lui Shiragiku și se îndrăgostește din nou.
Povestea prințesei deocheate abundă în istorii de dragoste obsesivă, crime, reîncarnări și răzbunare. Spectacolul preia aceste teme și construiește, cu umor si auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană și cea japoneză.

Spectacolul se joacă la Sibiu. Biletele pot fi achiziționate online (accesând butonul ”Cumpără bilete (Sibiu)” de mai sus, sau de la Agenția Teatrală.