class="">Spectatorii FNT devin fondatori ai Primului Spital de Oncologie Pediatrică din România

[lxa_breadcrumbs]

Spectatorii FNT devin fondatori ai Primului Spital de Oncologie Pediatrică din România

19-29 octombrie

[featured_img]

[gallery_stuff]

La cea de-a 28-a ediție, Festivalul Național de Teatru deschide 100 de noi lumi posibile pentru spectatori. Împreună cu Asociația Dăruiește Viață, pentru al 2-lea an consecutiv, vă invităm să pășiți într-o lume a empatiei, a respectului față de aproapele nostru, o lume în care fiecare dintre noi facem binele să fie posibil.

[same_day_events_link]

În data de 26 octombrie, de la h 18:00, la Muzeul Național de Artă al României, spectatorii FNT vor putea să-i asculte pe unii dintre cei mai talentați tineri muzicieni din țară – Orchestra „KamerArt”, într-un concert extraordinar, sub bagheta maestrului Horia Andreescu. Evenimentul este organizat de Festivalul Național de Teatru pentru a susține cel mai important proiect de responsabilitate socială al momentului. Toate încasările vor fi donate Asociației Dăruiește Viață pentru construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Viața Mariei, a lui Alex, a lui Marius și a multor altor copii atârnă de un fir de păr. Multe luni de zile. Se face tot ce este posibil, în condițiile date. În condițiile în care, în România, nu există un spital în care, copilul bolnav de cancer să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului necesar: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc.

În fața unor astfel de statistici, Asociația Dăruiește Viață și-a propus să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială: construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România ultimilor 30 de ani. Turnarea fundației a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, iar campania de strângere de fonduri continuă.

Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook și pe site-ul Dăruiește Viață, în Jurnalul de Spital, realizat de Asociație.

Toți cei care doresc să devină fondatori ai Spitalului „Dăruiește Viață” și să contribuie la schimbarea destinului copiilor bolnavi de cancer din România sunt așteptați la Concertul caritabil al Orchestrei „KamerArt” din 26 octombrie, h 18:00, MNAR, Sala Auditorium.

De asemenea, Dăruiește Viață oferă și posibilitatea donațiilor online pe www.bursadefericire.ro și prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (donații de 4 euro/lună). Bursa de Fericire este platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață

Festivalul Național de Teatru, cel mai mare eveniment cultural din București, va avea loc în perioada 19 – 29 octombrie, în București. În an centenar, peste 100 de evenimente îi sunt propuse publicului în cele 11 zile. Este una dintre cele mai complexe ediții din istoria de 28 de ani a Festivalului al cărui director artistic este criticul de teatru Marina Constantinescu. Ediția din acest an îi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu. Festivalul Național de Teatru se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Mai multe detalii despre programul ediției 2018, pe site-ul festivalului: www.fnt.ro