class="">Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț – într-un spectacol „sensibil despre emoția despărțirii”

[lxa_breadcrumbs]

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț – într-un spectacol „sensibil despre emoția despărțirii”

[post_author]

[featured_img]

[gallery_stuff]

În fruntea distribuției producției Teatrului Național București „Regele moare” de Eugène Ionesco, regizat de Andrei și Andreea Grosu, sunt Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Spectacolul poate fi văzut în FNT în data de 21 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala Mare a TNB. Publicul are șansa să-i vadă jucând împreună pe Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț și la această ediție a festivalului. Distribuția îi include și pe actorii Ana Ciontea, Florentina Țilea, Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki.

 

[post_published],  [post_category]

Personajele jucate în acest spectacol, Bérenger întâiul și, respectiv, Regina Marguerite, le-au adus lui Victor Rebengiuc și Marianei Mihuț, la categoriile „Cel mai bun actor în rol principal” și „Cea mai bună actriţă în rol principal”, Premiile UNITER 2018.

Cum a luat naștere acest proiect la Naționalul bucureștean ne spun creatorii Andrei și Andreea Grosu: „«Regele moare» stătea la noi în sertar de niște ani buni. Știam că va veni timpul lui exact când trebuie. Anul trecut trebuia să propunem un text la TNB și după câteva propuneri nepotrivite ne-am luat inima în dinți și am zis: acum. Și a fost. Ne-am bucurat imens de încrederea pe care ne-a acordat-o domnul Ion Caramitru; nu e ușor sa-ți lași Sala Mare pe mâna a doi tineri pe care îi găzduiești pentru prima dată. Doamna Mariana Mihuț, domnul Victor Rebengiuc și restul echipei ne-au primit cu cea mai frumoasă și blândă energie de lucru”.

Andreea și Andrei Grosu

Andrei și Andreea mărturisesc că au fost „niște luni de teatru fără niciun artificiu”, cu atât mai mult cu cât au avut și sprijin de la fiica autorului: „Ni se întâmpla fiecăruia câte puțină magie în fiecare zi. Întâlnirea cu doamna Marie-France Ionesco a fost o surpriză plăcută la care nu ne așteptam. În generozitatea dânsei, ne-a oferit povești de familie, amintiri, obiecte personale pe care să le folosim în lucru și pentru asta nu sunt destule cuvinte de mulțumire”.

Au fost atât de absorbiți de povestea din interiorul proiectului încât nici nu au avut timp să se gândească la un eventual succes de public sau de critică. „Au trecut lunile și ne-am trezit pe scena mare a Teatrului Național așteptând publicul. E o etapă din viața noastră care ne face foarte fericiți. Mergem aproape la fiecare reprezentație și descoperim un spectacol viu, proaspăt, din ce în ce mai bogat. Credem ca am reușit să lăsăm o bucățică din noi acolo și să puteți vedea un spectacol sensibil despre emoția despărțirii, despre marile povești de iubire dintre oameni, despre familie și despre legăturile ei uluitoare. Am rămas cu sentimentul acut că domnul Ionesco iubea imens oamenii”, au mai spus Andrei și Andreea Grosu.

Puteți găsi aici bilete la spectacol.

Site-ul www.fnt.ro vă prezintă o serie de articole-invitații la spectacolele selectate în cadrul celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru (19-29 octombrie, București). Ediția de anul acesta se desfășoară sub semnul #fnt100 – FNT în 100 de evenimente. Urmăriți hashtag-ul pe contul nostru de Facebook și pe site-ul oficial al Festivalului Național de Teatru, www.fnt.ro. Puteți vedea aici selecția oficială a spectacolelor din festival. Ediție dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

„Regele moare” (regia: Andrei și Andreea Grosu), o producție a Teatrului Național din București

Regele moare

de Eugène Ionesco

Traducerea – Vlad Russo, Vlad Zografi

Distribuția:

Bérenger întâiul, regele – Victor Rebengiuc

Regina Marguerite, prima soţie a regelui Bérenger întâiul –Mariana Mihuț

Regina Marie, a doua soţie a regelui Bérenger întâiul – Ana Ciontea

Doctorul, care e şi chirurg, călău, bacteriolog și astrolog – Șerban Pavlu

Juliette, servitoare, infirmieră – Florentina Ţilea

Guardul – Richard Bovnoczki

Regia – Andreea & Andrei Grosu

Scenografia – Vladimir Turturica

Costume – Vladimir Turturica

Light Design – Chris Jaeger

Producător – Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București

Durata – 1h 40 min (fără pauză)