• FNT

    (live, on air, online)

    FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

    Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

    Festivalul Național de Teatru 2022. Repere – Ziua IX, 13 noiembrie

    Ultima zi a ediției cu numărul 32 a Festivalului Național de Teatru invită publicul la peste douăzeci de evenimente dedicate Artelor scenei. Iată în continuare – câteva dintre principalele manifestări ale zilei, însoțite de succinte repere:

    Citește Articolul
  • FNT

    (live, on air, online)

    FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

    Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

    Festivalul Național de Teatru 2022. Repere – ZIUA VIII, 12 noiembrie

    Programul evenimentelor din cea de-a opta zi a Festivalului Național de Teatru cuprinde un număr de douăzeci de manifestări dedicate publicului larg, dar și specialiștilor din breasla teatrală invitați în FNT32. Vă prezentăm câteva spicuiri din oferta penultimei zile a FNT 2022:

    Citește Articolul
  • FNT

    (live, on air, online)

    FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

    Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

    Festivalul Național de Teatru 2022. Repere – Ziua VII, 11 noiembrie

    Ziua de 11 noiembrie, a șaptea zi a FNT 2022, propune – celor aflați în București și interesați de varietatea fenomenul teatral la noi și în lume – peste douăzeci de manifestări și evenimente legate de artele scenei:

    Citește Articolul
  • FNT

    (live, on air, online)

    FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

    Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

    Festivalul Național de Teatru 2022 Repere – Ziua VI, 10 Noiembrie

    Alte 26 de evenimente își așteaptă publicul în această a șasea zi din Festivalul Național de Teatru 2022.

    Citește Articolul
  • FNT

    (live, on air, online)

    FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

    Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

    Festivalul Național de Teatru 2022. Maratonul lansărilor de carte în FNT32

    Ultimele două zile de maraton al lansărilor de carte în FNT vor avea loc sâmbătă, 12 noiembrie și duminică, 13 noiembrie la Librăria Cărturești Verona.

    Citește Articolul

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU
ediția 32
5 – 13 noiembrie 2022

FNT

(live, on air, online)

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

Ediția 32 (5-13 noiembrie 2022)

Festivalul Național de Teatru 2022. Repere – Ziua V, 9 noiembrie

Stiri, Comunicate de presă FNT|

25 de evenimente își așteaptă publicul în 9 noiembrie, cea de-a cincea zi a  Festivalului Național de Teatru 2022. Între acestea:   Conferința NEXT ON STAGE. Perspective în scenografie, ediția a 2-a (producător: OISTAT România, în parteneriat cu FNT) Coordonator: Adrian Damian Curatori: Viorica Petrovici, Iuliana Gherghescu și Andrada Chiriac Project Management: Elena Belciu Cea de-a doua ediție a NEXT ON STAGE. Perspective în scenografie, este un eveniment organizat de OISTAT România (Organizația Internațională a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru) în parteneriat cu FNT 32, care își propune să analizeze situația actuală a scenografiei în România și încearcă să identifice soluții specifice ce pot îmbunătăți sistemul de creație și producție. Conferința urmărește să evidențieze aspecte ale colaborării scenografului cu regizorul, coregraful, autorul și alți membri ai echipei de creație și să dezbată relația acestuia cu ceilalți artiști ce contribuie la realizarea imaginii scenice, designeri de lumină sau video. Subiectele abordate în cele două zile de conferințe se înscriu în tema generală a FNT 2022 – Granițe fragile. Istorii fluide și urmăresc concepte ce stau la baza creației scenografice dar [...]

Festivalul Național de Teatru 2022 Repere – Ziua IV, 8 Noiembrie

Stiri, Comunicate de presă FNT|

Un număr de 28 de evenimente fac obiectul alegerii spectatorilor în cea de-a patra zi a Festivalului Național de Teatru 2022: spectacole de teatru, instalații performative, creații online și VR, lansări de carte, expoziții și ateliere teatrale.   Iată câteva repere ale principalelor evenimente ale zilei de 8 noiembrie:    VERNISAJ, ora 18:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Sala Media Foaier (intrare liberă) „Les Loges” / „Cabinele” – Instalație imersivă în jurul scrierilor dramatice contemporane (producător: Théâtre Nouvelle Génération, Centre dramatique national de Lyon, coproducător: ARTCENA, cu sprijinul Institutului Francez din România) O instalație de Joris Mathieu și Nicolas Boudier împreună cu Haut et Court „Les Loges” / „Cabinele” / „Lojele” – este un dispozitiv pentru un spectator, la confluența creației digitale și medierii, care își propune să promoveze și să încurajeze descoperirea scrisului dramatic contemporan, printr-o experiență digitală sensibilă. Luând loc în Lojă, vizitatorul se instalează pentru a experimenta un tête-à-tête, timp de câteva minute, cu un interpret virtual care îl va cufunda în intimitatea unui text teatral. Prin ridicarea receptorului, ești pus în contact cu un actor [...]

Citiți toate articolele din ediția 2022
MAI MULTE NOUTĂȚI

Festivalul Național de Teatru 2022 Repere – Ziua IV, 8 Noiembrie

By |Stiri, Comunicate de presă FNT|

Un număr de 28 de evenimente fac obiectul alegerii spectatorilor în cea de-a patra zi a Festivalului Național de Teatru 2022: spectacole de teatru, instalații performative, creații online și VR, lansări de carte, expoziții și ateliere teatrale.   Iată câteva repere ale principalelor evenimente ale zilei de 8 noiembrie:    VERNISAJ, ora 18:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Sala Media Foaier (intrare liberă) „Les Loges” / „Cabinele” – Instalație imersivă în jurul scrierilor dramatice contemporane (producător: Théâtre Nouvelle Génération, Centre dramatique national de Lyon, coproducător: ARTCENA, cu sprijinul Institutului Francez din România) O instalație de Joris Mathieu și Nicolas Boudier împreună cu Haut et Court „Les Loges” / „Cabinele” / „Lojele” – este un dispozitiv pentru un spectator, la confluența creației digitale și medierii, care își propune să promoveze și să încurajeze descoperirea scrisului dramatic contemporan, printr-o experiență digitală sensibilă. Luând loc în Lojă, vizitatorul se instalează pentru a experimenta un tête-à-tête, timp de câteva minute, cu un interpret [...]

Festivalul Național de Teatru 2022. Repere – Ziua 1 – 5 noiembrie

By |Stiri, Comunicate de presă FNT|

Porțile celei de-a 32-a ediții a Festivalului Naţional de Teatru se deschid oficial astăzi, de la ora 16:00, în Foaierul Tapiseriei (etaj 1) al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti cu două evenimente care își propun să cinstească memoria creatorului Uniunii Teatrale din România, Ion Caramitru, cel care a crezut și a sprijinit încă de la început necesitatea unui Festival de Teatru de anvergură națională în România.

CONTACT