class="">BUN DE EXPORT de Alex Tocilescu

[lxa_breadcrumbs]

BUN DE EXPORT de Alex Tocilescu

23 octombrie | 22:00 – POINT

24 octombrie | 18:00 – POINT

[featured_img]

[gallery_stuff]

Banala existență a lui Alex Tocilescu, publicitar și președinte de bloc, proaspăt întors în Romania dupa 20 de ani de trăit în Germania și SUA, este profund zdruncinată în momentul în care proprii vecini și prieteni hotărăsc să părăsească în masă blocul și țara.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

Distribuția :

Constantin Dogioiu

Crina Ene

Silvana Negruțiu

Alex Zob

Regia : Catinca Drăgănescu

Scenografia, decorul şi costumele : Omid Ghannadi

Light Design: Bogdan Gheorghiu

Durata: 1 h 30 min  (fără pauză)

GO WEST şi POINT

Spectacol cu traducere în limba engleză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Bun de Export este întâlnirea dintre istoria familiei Tocilescu și poveștile de migrație ale unei generații aflate în permanentă mișcare. Este spectacolul unor tineri furioși (nu neapărat „frumoși”), nostalgici si curajosi. Este povestea celor care pleacă, a celor care se întorc sau a celor ce rămân.

Textul spectacolului este rezultatul unui proces colaborativ ce a avut ca materie primă aproximativ 100 de povești reale despre migrație colectate pe parcursul a trei luni, conectate și mixate cu autobiografia dramaturgului.

Bun de Export este cel de-al doilea spectacol despre migrație din cadrul platformei de teatru GO WEST și aduce în discuție fenomenul de brain drain (exodul creierelor) dinspre Est către Vest. România nu face excepție.

Conform datelor INS, România ȋnregistrează o pierdere netă prin migrație externă de un român la fiecare 5 minute și 27 de secunde.