class="">CONCERT EXTRAORDINAR – ORCHESTRA KAMERART

[lxa_breadcrumbs]

CONCERT EXTRAORDINAR – ORCHESTRA KAMERART

26 octombrie | 18:00 – MNAR, Sala Auditorium

[featured_img]

[gallery_stuff]

KamerArt Orchestra este un ansamblu cameral ce are în componență unii dintre cei mai talentați tineri instrumentiști români. Valoarea tinerilor muzicieni este susţinută și de cele peste 300 de premii naționale și internaționale obținute de membrii orchestrei. Aceștia au colaborat cu orchestre precum  Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Națională Radio, Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra Camerata Regală sau Kamerata Stradivarius, marea majoritate fiind membri ai Orchestrei Române de Tineret. Tinerii muzicieni au avut numeroase concerte şi turnee, au cântat pe scene reprezentative din  România, Germania, Austria, Franța, Italia, Spania, China sau Singapore.

CUMPARA BILET

[same_day_events_link]

Program:           

Jean Sibelius –  Andante Festivo

Astor Piazzolla – Oblivion. Solist : Cornelius Zirbo

Tomaso Albinoni  – Adagio în Sol minor. Solist : Izabela Ghegu

Pablo de Sarasate – Navarra. Op 33. Soliști: Andrei Radu, Nicolae Dobrovicescu

Giovanni Sollima –  Violoncelles, vibrez! Soliști: Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo

Piotr Ilici Ceaikovski –  Serenadă pentru orchestră de coarde în Do major, Op.48 

Printre membrii Orchestrei KamerArt se află muzicieni precum Cornelius Zirbo, Alexandru Spînu, Nicolae Dobrovicescu, Constantin Mușat, Andrei Radu sau Izabela Ghergu, tineri ce au reușit performanțe remarcabile ca soliști sau membri ai unor formații camerale pe scene din toată Europa. Au participat la masterclass-uri şi au avut ocazia să lucreze cu nume mari din lumea muzicii, precum Gautier Capuçon, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Peter Stark sau Gábor Takács-Nagy.

KamerArt a luat naștere în octombrie 2017, primul concert având loc în Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București. În urma acestui concert, tinerii artiști au fost invitați să susțină un turneu în Grecia, care a avut loc în luna mai a anului 2018. Cele doua concerte din cadrul turneului s-au desfășurat în săli arhipline, peste 700 de spectatori fiind impresionați de tehnica și sensibilitatea tinerilor muzicieni. Concertele susținute de Orchestra KamerArt au fost foarte bine primite de publicul meloman, fiind foarte apreciate şi de specialiștii din domeniu. Muzica de cameră înseamnă nu numai intimitate şi cunoaştere. Presupune, în primul rând, măiestrie înaltă, o tehnică impecabilă, virtuozitate absolută.

„Pentru a reuși să construim acest proiect, fiecare dintre noi a dăruit o parte din suflet şi din minte pentru a ajunge la un întreg comun. Cred că entuziasmul, dorința și nebunia, în sensul cel mai pozitiv al termenului, sunt principalele valori care ne definesc. De multe ori mă simt copleșit de amalgamul de sentimente ce se învârteşte în interiorul orchestrei. Un lucru de care sunt sigur este acela ca noi am cioplit împreună într-un munte de trăiri până am ajuns la o stare comună pe care nu o pot traduce altfel decât prin KamerArt.” – Nicolae Dobrovicescu, concert maestru al Orchestrei KamerArt.

Încasările concertului vor fi donate Asociației „Dăruiește Viață” pentru construirea Primului Spital de Oncologie Pediatrică din România.