class="">COPILUL LUI NOE de Eric Emmanuel Schmitt

[lxa_breadcrumbs]

COPILUL LUI NOE de Eric Emmanuel Schmitt

25 și 26 octombrie | 18:00 – Teatrul Metropolis, Sala „Olga Tudorache”

[featured_img]

[gallery_stuff]

După succesul cu Ibrahim şi florile din Coran, regizoarea Chris Simion-Mercurian ne propune din nou o poveste emoţionantă, o ţesatură cu tuşe fine ce sondeaza universul unui copil evreu forţat să se ascundă de invazia nazistă.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

Distribuția :

Joseph: Marius Manole

Rudy: Vlad Logigan

Primarul, tatăl, poliţistult: Alexandru Sinca

Mama, contesa : Carla Maria Teaha

Preotul : Marian Râlea

Farmacista: Maia Morgenstern

Traducerea, dramaturgia și regia : Chris Simion-Mercurian

Scenografia şi decorul : Maria Miu

Costumele: Mirela Trăistaru

Durata: 1 h 30 min (fără pauză)

Teatrul Metropolis, București

Dar dincolo de adevărul istoric şi traumele provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, spectacolul vine să ne propună o temă cu mult mai profundă: ascunderea şi în acelaşi timp păstrarea unei identităţi etnice şi religioase în condiţii vitrege, asumarea şi transmiterea unor valori dincolo de orice temperatură socio-istorică. Fiecare dintre noi poate tezauriza şi, mai ales, împărtăşi acea „colecţie” imateriala a bogaţiei spiritului. Şi fiecare dintre noi poartă cu sine o „arcă”, asemeni lui Noe. Mai presus de orice religie sau etnie, există un îndemn care vorbeşte despre solidaritate şi solidarizare, despre asumarea unei reponsabilităţi pe care o avem  în oricare ceas pentru semenii noştri.

Joi, 25 octombrie, ora 18.00, Eric-Emmanuel Schmitt va asista la prima reprezentație a spectacolului Copilul lui Noe, selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru. La finalul reprezentației, publicul și reprezentanții presei sunt invitați să rămână în sală pentru a participa la un dialog cu Eric-Emmanuel Schmitt, Marina Constantinescu, directoarea Festivalului Național de Teatru, și cu întreaga echipă a spectacolului.