class="">DISPUTA de Pierre de Marivaux

[lxa_breadcrumbs]

DISPUTA de Pierre de Marivaux

23 octombrie | 21:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

24 octombrie | 20:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

[featured_img]

[gallery_stuff]

„Dacă Marivaux ar fi trăit în secolul al XXI-lea și nu în secolul al XVIII-lea, sigur ar fi făcut un film cu un experiment care ia naștere în laboratorul unei mari universități. Și „cercetătorii britanici” ne-ar mai fi luminat o dată cum devin raporturile între femei și bărbați.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

Distribuția :

Hermiane: Isabela Neamțu
Prințul : Zoltan Lovas
Mesrou: Călin Stanciu
Carise: Anca Bejenaru
Eglé: Cecilia Donat
Azor: Alex Mărgineanu
Adine: Cristina Juncu
Mesrin: Răzvan Bănică

Regia : Vlad Massaci
Traducerea în limba română : Doru Mareș
Scenografia : Iuliana Vîlsan
Asistent scenografie : Gabriela Spiridon
Coregrafia : Florin Fieroiu
Muzica originală : Vlaicu Golcea
Light Design: Lucian Moga

Durata: 1 h 30 min (fără pauză)

Teatrul „Nottara”, Bucureşti şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad

Spectacol cu traducere în limba engleză

Pe pariu că totul s-ar fi terminat cu o conferință despre gender studies? Așa, în universul lui Marivaux, în locul cercetătorilor, găsim un prinț care izolează, încă de la naștere, patru copii. Până la vârsta tinereții și, implicit, a tumultului erotic, nu-i lasă să interacționeze cu nimeni, în afară de dădaca lor. Cărui gen, feminin sau masculin, îi sunt caracteristice nestatornicia și infidelitatea? Aceasta este premisa de la care pleacă cel mai mare autor francez de comedii al secolului său.

De la primele oglindiri, întâi în luciul apei, apoi în ochii celuilalt, tinerii iau act de ei înșiși, apoi de celălalt, se îndrăgostesc, mai întâi de ei, apoi de celălalt și stabilesc perechi, aparent, pe viață. El sau ea se simt perfecți, iar dragostea îi face să-i atribuie alesului/alesei același etalon. Cu atâta perfecțiune în jur, tensiunile apar repede între cei de același sex, orgoliile se inflamează, mijesc zorii concurenței și, mai ales, ai infidelității.

Prin urmare, inconsecvența este apanajul cărui sex? Marivaux se arată mai democrat decât noi toți.” (Cristina Rusiecki, consultant artistic Teatrul „Nottara”)