class="">Dramaturgia nouă: Universitatea de Arte din Târgu-Mureș în programe internaționale

[lxa_breadcrumbs]

Dramaturgia nouă: Universitatea de Arte din Târgu-Mureș în programe internaționale

21 octombrie | 11:00 – HUB FNT, Sala „Semantic”  (ARCUB)

[featured_img]

[gallery_stuff]

Festivalul Național de Teatru salută inițiativa Universității de Arte din Tîrgu-Mureș și include în programul evenimentelor o prezentare a celor două proiecte majore în care universitatea este implicată. Sperăm ca prezentarea să declanșeze un dialog profesional benefic atât pentru proiect, cât și pentru întreaga comunitate teatrală.

Intrare liberă

[same_day_events_link]

  1. FABULAMUNDI Playwriting Europe

Este un program de promovare a dramaturgiei noi românești în Europa și a dramaturgiei noi europene în România. Strategia proiectului se bazează pe antrenarea tuturor componentelor spectacolului prin rezidențe, ateliere de scriere dramatică, prezentări scenice, producții proprii și participări la festivaluri. Cei doi parteneri din România sunt UAT și Teatrul Odeon. Prin specificul activității sale, UAT este un partener de bază în cadrul acestui proiect, datorită existenței masteratului de scriere dramatică, dar și a implicării studenților celorlalte masterate, de actorie, regie, teatrologie, ca și prin existența Teatrului Studio, laborator de creație și experiment artistic, împreună cu festivalul Studio.

Prezintă: Claudia DiGiacomo (PAV-Italia), Alina Nelega, Tamara Susoi (Teatrul Odeon), Elise Wilk (UAT)

  1. The Romanian-American Exchange: Transylvanian Playwriting Camp (Bursa de texte româno-americană: Transylvanian Playwriting Camp)

Transylvanian Playwriting Camp face parte dintr-un proiect de colaborare pe termen lung cu Lark Play Development Center din New York, în cadrul căruia se desfășoară alternativ tabăra de scriere dramatică la Târgu-Mureș și vizita la New York a studenților și cadrelor didactice de la Universitatea de Arte, cu scopul promovării textelor dramatice noi. Se creează, astfel, o platformă de colaborare și dezvoltare profesională pentru dramaturgi, prin traduceri, ateliere de creație, lecturi, spectacole și publicații.

Prezintă: John Eisner (Lark Play Development Center, New York), Mária Albert, Anda Cadariu, Alina Nelega, Csaba Székely (UAT)

Prezentarea proiectului include lansarea volumului Descrie noaptea de Rajiv Jospeh, Editura LiterNet, 2018.  

Moderator: Oana Leahu (decan UAT – Universitatea de Arte din Târgu-Mureș)

Durata: 1h 30 min