class="">În dialog cu Brigitte Lacombe

[lxa_breadcrumbs]

În dialog cu Brigitte Lacombe

20 octombrie | 16:00 – HUB FNT – Sala Imagine (ARCUB)

[featured_img]

[gallery_stuff]

Brigitte Lacombe este o personalitate ce şi-a pus amprenta de neconfundat asupra universului fotografic contemporan, cu deosebire în arta portretului. Cu o experienţă de patru decenii, a creat portrete clasice şi intime ale celor mai apreciaţi artişti, actori, politicieni şi intelectuali.

INTRARE LIBERĂ

[same_day_events_link]

Lucrările sale au fost expuse de PHILLIPS Galleries (New York, Paris, Londra), Qatar Museums, Naţiunile Unite, şi Centrul de Fotografie din Shanghai, iar fotografiile semnate Brigitte Lacombe au apărut în cele mai cunoscute publicaţii ale lumii.

Au fost editate două monografii ale fotografiilor sale: „Lacombe Anima/Persona” şi „Lacombe Cinema/Theater”.

A primit Premiul Eisenstaedt pentru Fotografie de călătorie (2000),  Premiul pentru Întreaga Activitate în Fotografie din partea Art Directors Club Hall of Fame (2010) şi Premiul Lucie pentru Întreaga Activitate în Fotografia de călătorie şi portret (2012).

Lacombe şi-a început colaborarea cu teatrul în 1983, când a lucrat la producţia originală a lui David Mamet Glengarry Glen Ross la Goodman Theatre, în Chicago, în regia lui Gregory Mosher. A continuat să lucreze la producţiile lui Mamet până azi.

În 1985, Gregory Mosher a devenit directorul artistic al Lincoln Center Theatre din New York şi i-a propus să fie primul şi singurul fotograf angajat al teatrului. Lacombe a rămas la LCT timp de şapte ani.

Din colaborarea constantă cu teatrele din New York, amintim câteva spectacole memorabile: Trei femei înalte, O casă de păpuşi, partea a II-a, Humans, Blackbird, Cabaret, Trădare, Asta-i tinereţea noastră, Struguri în soare, Moartea unui comis-voiajor, Mutter Courage.

Lacombe a lucrat, de asemenea, ca fotograf special pe platourile de filmare a numeroşi regizori de film, printre care Martin Scorsese, Spike Jonze, Bennett Miller, Mike Nichols, Lynne Ramsay, Anthony Minghella, Sam Mendes, Alejandro González Iñárritu, Sofia Coppola, Quentin Tarantino şi Michael Haneke.

Lacombe trăieşte la New York.