class="">KRUM de Hanoch Levin

KRUM de Hanoch Levin

22 octombrie | 18:00 și 21:00 – Teatrul Odeon București, Sala Majestic

Avionul. Au anunțat deja aterizarea. Într-un oraș… Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a mai putut păstra. Aeroportul. Vreo două cimitire. Un spital mai bun, altele la fel… de bune. Niște cafenele. Un hotel. Să-i zicem Hilton. Un cinematograf. Un oraș. Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a putut păstra, bineînțeles Nordul, Sudul, Vestul, Estul… dar să ajungi de la Sud la Nord înseamnă un efort, o decizie, ceva.

CUMPĂRĂ BILETE
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Distribuția :

Krum: Alexandru Pleșca

Mama, Doamna Krum : Angela Ciobanu

Shkita: Iurie Focșa

Tugati: Ghenadie Gâlcă

Dolce: Ion Mocanu

Felicia, Soția Lui Dolce : Mihaela Strâmbeanu

Tachteech: Dan Melnic

Teruda: Diana Decuseară

Dupa: Olga Guțu-Cucu

Uma: Doriana Zubcu

Bertoldo: Valentin Zorilă

Musca : Tinka Mardari

Dr. Shvoigen: Mihai Zubcu

Traducerea : Valeriu Turea

Adaptare : Luminița Țâcu

Regia : Luminița Țâcu

Scenografia : Irina Gurin

Coreografia : Irina Slobodeaniuc

Video Concept: Ian Onică

Durata: 1 h 50 min (fără pauză)

Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău

În cadrul secțiunii TEATRUL ŞI SOCIETATEA. ACUM

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Și noi suntem la Sud… într-un cartier situat la sudul unui oraș cu ieșire la mare, un oraș și o mare, o mare de oameni, femei și bărbați care uneori își ridică privirea spre cer ca să caute… să caute… unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparențe deșarte, idealuri false și burți pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârșire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea și matinală, în care doar Mama îl iubește, de moare, pe Krum…

După cum observa Helen Kaye in Jerusalem Post, „Lumea lui Levin e ca Lumea lui Cehov, dar fără așteptări.” Toți: Krum, Dupa, incurabilul Tugati, nemăritata Teruda, nepotolita Uma, neîmpăcata Mamă a lui Krum, inferiorul Tachteech, voluminosul Dolce și siropoasa Felicia, filosoful doctor Shvoigen și Shkita cel plin de speranță, neînțelesul Bertoldo, Musca providenței și resturile sar cuminței din cerc în cerc: curtează, se căsătoresc, curvăresc, dansează și mor ca niște profesioniști.