class="">Oedip la Epidaur (film documentar)

[lxa_breadcrumbs]

Oedip la Epidaur (film documentar)

21 octombrie | 11:00 – HUB FNT, Sala CINETIC

[featured_img]

[gallery_stuff]

Rusia 2018, 40 min.

Film documentar de Marina Merkulova și Alexandre Miagchenkov, despre spectacolul Oedipus Rex, regia Rimas Tuminas

Producător : Teatrul Vahtangov, Moscova

Intrare liberă

[same_day_events_link]

Pe 29 iulie 2016 a avut loc pe scena amfiteatrului din Epidaur premiera spectacolului „Oedip rege”, de Sofocle, un proiect comun al Teatrului Academic de Stat Vahtangov și al Teatrului Național al Greciei, Atena.

Înițiatorul acestui proiect a fost directorul artistic al Teatrului Național al Greciei, Stafis Livafinos, care este și directorul festivalului de teatru de Epidaur.

Întreaga călătorie a realizării acestui grandios spectacol, regizat și produs de celebrul regizor lituanian Rimas Tuminas, cu decoruri de Adomas Yatsovskis și muzică de Faustas Latenas a fost urmărită, pe parcursul mai multor luni,  de documentariștii Alexander Myagchenkov și Marina Merkulova.

În filmul lor, cei trei realizatori principali, actorii Lyudmila Maksakova, Viktor Dobronravov, Evgeny Knyazev, Arthur Ivanov, Evgeny Kosyrev, Maxim Sevrinovsky, Eldar Tramov, Valery Ushakov, Ekaterina Simonova, Pavel Yudin, precum și membrii corului Teatrului Național al Greciei și întreaga echipă tehnică și artistică parcurg toate etapele creării spectacolului, timp de 100 de zile de cercetări, repetiții, emoții, și ale adaptării lui la spațiul covârșitor al amfiteatrului de la Epidaur, construit în anul 340 î.Hr.

Film participant la atelierul „Theatre and Television” din cadrul colocviului „The International Theatre Movement”, Teatrul Dramatic Academic al orașului Vladimir, Rusia.